Târgul "vechiturilor" de lux, atracţia weekendului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tablouri, mobilier şi decoraţiuni interioare din secolele XVII-XX la "Rom-Antique"

vase japoneze din secolul al XIX-lea, colecţii de monede şi bancnote, pictură românească şi universală, toate au fost prezente weekendul trecut la "Rom-Antique" - Târgul Anticarilor desfăşurat la World Trade Plaza.
Peste 70 de galerii de artă şi colecţionari particulari au expus spre vânzare obiecte care mai de care mai nobile şi cu o istorie mai frumoasă. La Hyperion-Art, garnitura de salon "Ludovic al XV-lea", din lemn sculptat, cu foiţe de aur şi tapiserie roşie din goblen de mână, i-a atras ca un magnet pe vizitatori. Canapeaua delicată, alături de cele patru fotolii şi măsuţa cu placă de marmură costau aproximativ 3.000 de euro. Tot aici, iubitorii stilului Biedermaier au putut admira (şi cumpăra) o bibliotecă din lemn de brad îmbrăcat cu furnir de nuc care costa 1.000 de euro.
Vas japonez de peste 200 milioane de lei
La galeria de artă Ana, obiectele expuse erau "dominate" de masivul vas japonez din secolul al XIX-lea, cu modelaj şi pictură manuale.
Vasul a avut parte de mulţi privitori, dar puţini cumpărători, căci valora 23.900 RON (239.000.000 ROL). Nici setul de tacâmuri "Alpaca" argintat nu a fost mai prejos în privinţa "admiratorilor". Păstrat în caseta originală, era într-o stare foarte bună, gata pentru a servi şase persoane.Valoarea lui ajungea la 957 RON (9.570.000 ROL).
Târgul a răsunat de muzica lui "His Master's Voice"
Dacă picturile şi mobilierul au delectat privirea vizitatorilor, gramofonul "His Master's Voice" a fost cel care a (în)cântat târgul cu muzica sa. Niciunul dintre vizitatori nu s-a putut abţine să nu se oprească o clipă să-l asculte şi să-l privească. "Este un model uriaş, are pâlnia mare, costă 500 de euro şi... funcţionează", spune mândru patronul Marian Spătariu.
Barul sub formă de glob pâmântesc
Vizitatorii care se opreau să asculte gramofonul nu puteau să neglijeze masa-bar. Aceasta nu era una obişnuită, ci avea forma de glob pâmântesc, care, o dată deschis, avea spaţiu pentru sticlă şi şase pahare. În stil neobaroc, masa costa 1.000 de euro. Cei care nu au reuşit să ajungă la târg nu trebuie să fie dezamăgiţi. Mai au ocazia s-o facă în 29 şi 30 aprilie.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite