Tânăra care a refuzat Facebook şi Amazon pentru a se întoarce în Romania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două facultăţi simultan, iar, ulterior, două masterate simultan. Aşa a studiat Alexandra Mirică, senior recruiter al furnizorului de software Veeam, care până în urmă cu o lună şi jumătate a lucrat în Irlanda pentru companii precum Microsoft, LinkedIn sau Dell.

Deşi a primit oferte de angajare de la Facebook şi Amazon, şi-a dorit să vină în România pentru că astfel reuşea să pună în practică ceea ce a învăţat în străinătate. 

Vorbeşte foarte rapid şi îţi este greu să îi urmăreşti ideile. Mai greu este să înţelegi cum a reuşit să facă două facultăţi simultan, iar ulterior două masterate în acelaşi timp. 

Astfel, în 2010 a absolvit Facultatea de Litere şi pe cea de Psihologie, iar doi ani mai târziu a terminat masteratele de "Psihologie Clinică" şi "Psihoterapie experienţială unificatoare şi dezvoltare personală", toate în cadrul Universităţii din Bucureşti. 

În 2012, în momentul în care partenerul ei a plecat în Irlanda l-a urmat şi ea, în această ţară stând trei ani şi jumătate…până în urmă cu o lună şi jumătate. În Irlanda s-a lovit de faptul că studiile nu îi erau deloc recunoscute. Pentru că acesta lucra la Microsoft a aflat de la el că producătorul de software era interesat mai degrabă de cunoştinţele angajaţilor decât de diplomele acestora. Astfel, după ce a participat la câteva interviuri de angajare a fost selectată în echipa de auditori ai calităţii în cadrul Microsoft. Astfel, jobul ei era să se asigure că se respectă un anumit nivel de calitate pentru serviciile oferite clienţilor. 

Cum a reuşit se adapteze un om cu background de litere şi psihologie într-o companie de tehnologie? citiţi pe wall-street.ro 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite