Studenţii din Regie vor avea grădini pe cămine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria va plăti un studiu de fezabilitate pentru amenajarea a 35 de cămine din campusul Regie cu verdeaţă. Grădinile amenajate pe acoperişurile căminelor studenţeşti ar urma să diminueze poluarea şi căldura emanată de acoperiş în atmosferă în timpul verii.

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, în studiul de fezabilitate vor fi analizate îndepărtarea hidroizolaţiei, aplicarea de membrane termohidroizolante, strat filtrant de nisip şi de pietriş şi strat vegetal. Edilul-şef al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat că amenajarea de spaţii verzi pe acoperişurile blocurilor este soluţia pentru creşterea suprafeţei verde a Bucureştiului.

„Amenajarea unui metru pătrat poate ajunge la 1.000 de euro“
Inginerul peisagist Alexandru Gheorghe a declarat că amenajarea căminelor din Regie cu spaţiu verde va aduce multe avantaje. „Cel mai important avantaj ar fi că se va diminua căldura emanată de acoperiş în atmosferă, iar iarna verdeaţa va fi un termoizolant“, a spus inginerul peisagist.
El a adăugat că poate fi afectată structura căminelor, dacă acestea sunt foarte vechi. „În general, cei care cer amenajarea unui astfel de spaţiu sunt firmele. Amenajarea unui metru pătrat poate ajunge şi la 1.000 de euro“, a mai spus Alexandru Gheorghe.

Mai multe studii de specialitate au demonstrat că în Capitală sunt zone cu un grad mare de poluare, cu predilecţie cele din centru, dar şi la periferie.
Reprezentanţii municipalităţii vor ca stratul vegetal să fie irigat permanent printr-o soluţie specială. Municipalitatea va plăti 30.600 de euro pentru studiul de fezabilitate a clădirilor.

Ce spun studenţii
Părerile studenţilor care locuiesc în Regie sunt împărţite cu privire la planurile municipalităţii. „Pot să facă dacă vor şi dacă într-adevăr este util pentru diminuarea poluării, cu condiţia însă să nu afecteze structura căminelor. Pe noi ca studenţi însă nu ne ajută. Noi nu vom merge să stăm pe băncuţe sus pe cămine, chiar nu!“, a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ionuţ Poenaru.

Un alt student, Adrian, de la Facultatea de Inginerie, consideră nemaipomenită ideea Primăriei.„Mi-ar plăcea să amenajeze acoperişul căminului, să fie un loc de relaxare pentru studenţi, mai ales în perioada sesiunii. Noi, studenţii din Politehnică suntem norocoşi. Din acest an, avem şi săli de lectură, sală de fitness şi club de biliard şi tenis de masă, amenajate de universitate“, a spus Adrian.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite