Stâlpii de iluminat de pe Magheru sunt ai nimănui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea bucureşteană a descoperit că stâlpii de pe Bulevardul Magheru nu au stăpân. Acesta este principalul motiv pentru care reprezentanţii primăriei se gândesc să întocmească un

Municipalitatea bucureşteană a descoperit că stâlpii de pe Bulevardul Magheru nu au stăpân. Acesta este principalul motiv pentru care reprezentanţii primăriei se gândesc să întocmească un proiect de hotărâre prin care toţi stâlpii de pe raza Capitalei să ajungă în subordinea municipalităţii, indiferent cărei societăţi aparţin acum, ne-au declarat, ieri, surse din cadrul Primăriei Capitalei.
Este vorba de trei stăpâni: Electrica, Luxten şi RATB. Pentru stâlpii Electrica, operatorii de cablu plătesc chirie. Bani frumoşi sunt scoşi şi din publicitate, pentru că Electrica autorizează montarea de reclame, care "dau faţă" Capitalei. Acesta este oful cel mare al primăriei, că nu primeşte nici măcar un sfanţ din veniturile pe care le încasează Electrica. În plus, şi Luxten deţine stâlpi de iluminat. Pe stâlpii regiei de transport, Luxten are montate lumini. Pe traseul dintre Băneasa şi Otopeni, pe stâlpii Electrica sunt montate casete luminate. Pentru cei de pe Bulevardul Magheru nu s-a găsit încă nici un stăpân, lucru recunoscut şi de viceprimarul Capitalei, Răzvan Murgeanu. Compania Luxten Lighting ar fi de acord cu ideea municipalităţii. "Din punctul nostru de vedere, această decizie ar fi una bună, dacă într-adevăr se va reuşi adoptarea sa", ne-a declarat, ieri, Silvian şerbănescu, director de marketing la compania Luxten Lighting. "Bucureştiul nu poate avea o reţea unitară. Dacă eşti în oraş, în orice parte ai privi, constaţi un păienjeniş de cabluri. În toată lumea civilizată, aceste reţele sunt subterane", a mai spus Silvian şerbănescu. Am solicitat societăţii Electrica un punct de vedere asupra intenţiei municipalităţii. Am fost asiguraţi că vom primi un răspuns? spre sfârşitul acestei săptămâni. Anul trecut prin vară, pe strada Stoica Ludescu, doi stâlpi ai Electrica au căzut, traşi de un arbore. Un stâlp al Luxten a stat, după cum spun locuitorii din zonă, aproape o săptămână la 45 de grade, sprijinit de o maşină, în centrul Bucureştiului, pe locul fostei biserici Sfânta Vineri. Dacă stâlpii ar trece la municipalitate, cei care au avut de suferit din cauza acestora ar şti unde să ceară daunele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite