Sorin Oprescu: Municipalitatea a investit aproape 180 de milioane de euro în spitalele pe care le administrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, că în perioada 2009-2013 municipalitatea a investit în jur de 180 de milioane de euro în spitalele pe care le administrează.

„Primaria Municipiului Bucureşti face eforturi pentru a sprijini procesul de finanţare a spitalelor. În 2008, prin OUG am primit 21 de spitale, în prezent au ramas 19, iar majoritatea au fost modernizate şi dotate cu aparatură medicală de înaltă performanţă. În anii de criză, până în 2013, investiţiile în aparatură şi modernizare au fost importante: 179 de milioane de euro în toate spitalele, în funcţie de dimensiunile lor“, a precizat primarul general al Capitalei.

Prezent la conferinţa Pharma Health Summit, edilul-şef a vorbit şi despre stadiul lucrărilor la cele două noi spitale pe care Primăria Capitalei le construieşte, dar şi despre Centrele de Excelenţă ale municipalităţii specializate în transplant hepatic şi medular. Sorin Oprescu a declarat că îşi doreşte ca până la jumătatea anului viitor, Spitalul Gomoiu şi Spitalul Foişor să funcţioneze, după ce au intrat în ample lucrări de modernizare şi extindere.

„În ceea ce priveşte Centrele  de Excelenţă, la Spitalul Sfânta Maria am înfiinţat o secţie de transplant de ficat, departament de elită din punct de vedere medical, dotat şi utilat la cel mai înalt nivel. De asemenea, la Spitalul Colţea s-a început deja transplantul de măduvă. Toate aceste realizări reprezintă pentru mine un bilant pozitiv cu care mă mândresc. Am putut să fac acest lucru pentru toate cele 19 spitale şi o voi face şi în continuare“, a ţinut primarul să precizeze.

Reînfiinţarea policlinicilor de sector

În cadrul aceluiaşi eveniment, Oprescu a declarat că municipalitatea are în plan şi reînfiinţarea
policlinicilor de sector, acesta fiind un proiect care ar putea să vină în sprijinul persoanelor vârstnice şi că, odata cu apariţia policlinicilor, Primăria Generală îşi doreşte să contribuie la redirecţionarea pacienţilor cu afecţiuni minore din spitale către aceste noi unităţi medicale.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite