SMS în loc de cartelă la metrou: În curând, în toate stațiile Metrorex se va putea intra cu telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Udriște, directorul general al Metrorex, a informat că, în următoarea perioadă, sistemul de plată a călătoriilor prin SMS se va extinde la toate stațiile de metrou. În prezent, numai șapte stații beneficiază de această facilitate.

Începând din luna februarie a acestui an, Metrorex a lansat un program experimental prin care bucureștenii pot intra la metrou cu ajutorul telefonului mobil, nu doar prin achiziționarea tradiționalelor cartele. Este vorba despre stațiile Gara de Nord 1, Grozăvești, Petrache Poenaru, Piața Victoriei 1 și 2, Politehnica, Timpuri Noi și Universitate.

Călătorii nu trebuie decât să trimită un SMS pe baza căruia au acces la metrou în oricare dintre cele șapte stații. Cum proiectul a avut succes, compania inteționează să extindă sistemul la întreaga rețea de transport subteran, potrivit hotnews.ro. de această facilitate pot beneficia clienții operatorilor de telefonie mobilă Vodafone și Orange. 

O călătorie prin SMS costă 0,5 euro fără TVA

În cele cinci luni de la lansare programului, s-au efectuat aproape 7.000 de validări prin telefonul mobil. Mecanismul de cumpărare a unei călătorii este următorul: Trimiți un SMS care costă 0,5 euro (fără TVA) la numărul 1700 dacă ești client Orange sau la numărul 7477 dacă ești client Vodafone. În căteva secunde primești înapoi un SMS de confirmare a plății, apoi trebuie să suni, în ambele cazuri, la numărul 1700 și să apropii telefonul de un dispozitiv special amplasat în stația de metrou.

Tarifele călăriilor plătite prin SMS sunt: o călătorie (0,5 euro), două călătorii (0,9 euro) și 10 călătorii (2,2 euro). Prețurile sunt fără TVA. Cu alte cuvinte, 10 călătorii cumpărate prin SMS costa 12,5 lei (TVA inclus), în timp ce prețul unei cartele magnetice cu 10 călătorii este de 10 lei.

„Referitor la ponderea acestui mod de plată comparativ cu celelalte metode, vă informăm că procentul este sub 1%, în condițiile actuale ale unui experiment desfășurat în șapte stații. Succesul este asigurat, pentru că, din punct de vedere ethnic, sistemul este reușit, iar publicul a fost interesat de acest mod de plată și control al accesului. Acest proiect va fi extins în toată rețeaua de metrou în perioada următoare, în prezent fiind în curs de semnare o convenție în acest sens‟, a declarat Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex, pentru hotnews.ro

Această opțiune de plată ar putea fi extinsă și la alți operatori de telefonie mobilă, cum ar fi Cosmote, au informat reprezentanții Metrorex.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite