Schimb de jucării la Muzeul Ţăranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţele şi-au adus păpuşile şi maimuţoii din pluş de care s-au săturat sperând să plece acasă cu alte jucării, mai frumoase. De Ziua Internaţională a Copiilor Muzeul Ţăranului Român a organizat un târg în care cei mici au participat la ateliere de ceramică şi au făcut schimb de jucării cu amicii lor.

Muzeul Ţăranului a fost deschis în această dimineaţă, începând cu ora 10.00 pentru Ziua Internaţională a Copiilor cu un târg în care cei mici au putut participa la ateliere de ceramică sau pictură. Cu această ocazie aceştia au putut face şi schimb de jucării cu alţi colegi veniţi din toate şcolile şi grădiniţele din Capitală.

Liniştea de la Muzeul Ţăranului a fost spulberată de chiotele şi cântecele prichindeilor chiar de la primele ore ale diminieţii, atunci când micuţii au început să apară în grupuri conduse de profesorii educatori.
 
Puştii au venit pregătiţi de acasă cu diferite jucării pentru a le vinde sau pentru a face schimb între ei.
„Ne-am plictist de jucăriile pe care le avem. Am venit aici cu colecţia mea de păpuşi ca să fac schimb cu alte fetiţe. Poate găsesc o păpuşă mai frumoasă“, a explicat Ana, 7 ani

Criză şi la tarabă

Întrebaţi despre cum merg vânzările la tarabă, copii ne-au declarat că „merge destul de prost“ şi că „se cam simte criza“.

Ana-Maria, elevă în clasa a V-a, a cărei mamă este funcţionară la Primărie, ştie ce înseamnă acest lucru foarte bine şi este afectată mai ales de greva profesorilor care ar putea îngheţa anul şcolar.

„Când le spun lui mami şi lui tati de excursii, ei îmi spun că «e cam criză şi să vedem», că nu mai au bani“, povesteşte Ana. „Cred că această criză înseamnă că oamenii au mai puţin bani“. Copilul a constatat totodată că „nu mai sunt aşa mulţi bani pentru dulciuri, pentru excursii“.

În ceea ce priveşte şcoala, Ana îşi aminteşte că „Doamna profesoară şi ceilalţi profesori vorbesc între ei de criză, semnează foi, spun că iau mai puţin bani din cauza crizei. Chiar acum câteva zile au semnat nişte fişe pentru că nu acceptă să le reducă din salarii“.

Copii au avut parte şi de un spectacol surpriză organizat de mai multi actori care au pregătit momente distractive cu cei mici.

„Albinuţele“ au invadat aeroportul

Aproape 60 de copiii şi-au sărbătorit ziua într-un mod inedit, pe Aeroportul Henri Coandă. Ei au fost costumaţi în albinuţe, cu tricouri şi şepcuţe galbene. Evenimentul intitulat „Stup“ a cuprins o serie de surprise printre care degustări de miere şi întîlniri cu Crăiasa Albină şi Bondarul-Şef.

„Copiii au putut vizita şi un avion Boeing 737. Anul acesta nu i-am putut plimba cu el pentru că este vorba de consumul de kerosen pe care nu ni-l putem permite în această perioadă de criză“, a declarat Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Cei mici au fost însoţiţi de părinţi şi au fost provocaţi şi la o luptă imaginară, „albinuţe“ contra „nor de cenuşă“. (Au contribuit Valentin Bâlă şi Iulia Roşu)

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite