Săracii Capitalei, la coadă pentru alimente gratuite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionarii cu venituri sub 400 de lei şi şomerii s-au adunat în faţa centrelor de asistenţă socială pentru a primi produse alimentare. Chiar dacă a plouat şi s-au împuns cu umbrelele la coadă, bucureştenii au venit încă de la primele orele ale dimineţii pentru a-şi lua alimentele, de teamă că nu vor mai apuca.

Peste 15 kilograme de făină albă, 7 kilograme de mălai, 1,4 kilograme de biscuiţi, 1 kilogram de zahăr şi 3,6 kilograme de paste făinoase. Pentru aceste produse bucureştenii cu venituri mici s-au îmbulzit în faţa centrelor de asistenţă socială.

“Lipseşte uleiul să facem şi noi o gogoşică. În loc de paste făinoase mai bine de dădeau un kil, două de ulei”, spunea azi-dimineaţă Iana Secui, care ridica produsele în locul mamei de 99 de ani. A vrut să-i facă o surpirză şi nu i-a zis pentru ce pleacă de acasă cu noaptea-n cap. Cei mai mulţi sunt oameni care ridică ajutoarele pentru părinţii, prea bătrâni, să vină să le ia singuri. Printre ei, la centru din Şos. Ştefan cel Mare nr. 1-3 s-a strecurat şi o fostă educatoare, actualmente şomeră, care abia aşteapta să ia laptele praf pentru băieţelul ei de 7 ani.

Din păcate,  kilogramul de lapte praf nu s-a distribuit astăzi, pentru că nu a fost livrat de cei de la Ministerul Agriculturii. Întrebaţi dacă le prind bine ajutoarele, omenii dau din cap şi spun doar un resemnat “decât deloc...”.

Alimentele pot fi luate până la 31 decembrie
Autorităţile îi anunţă pe bucureştenii care beneficiază de aceste ajutoare că alimentele se vor da până la 31 decembrie, în fiecare zi, de luni până vinery, între orele 9.00 şi 14.00. “În Bucureşti sunt 29.000 de pensionari şi 22.000 de şomeri, însă nu ar trebui să se mai înghesuie la cozi pentru că au timp. Dacă nu se vor da produsele până la 31 decembrie, vom prelungi, aşa cum am făcut şi anul trecut. E bine să vină cu trolere pentru că au de cărat 29 de kilograme de produse”, a declarat Cosmina Simean, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

De asemenea, persoaanele care ridică produsele în locul celui îndreptăţit trebuie să vină cu buletinul beneficiarului şi copie după propriul act de identitate. Sunt organizate cinci puncte de distribuire a alimentelor.

5 puncte de ridicare pentru 6 sectoare
Astfel, de la Cantina de ajutor social Griviţa, Calea Griviţei, nr. 216,  Sector 1, pot beneficia de ajutoare şomerii şi pensionarii care au domiciliul pe raza sectorului 1. Cei de pe raza sectorului 2 pot primi ajutaore de la Centrul de asistenţă pentru persoane vârstnice din Sos. Stefan cel Mare, nr. 1-3, iar în sectorul 3 este centrul de pe strada Lucreţiu Pătraşcanu, nr 17, bl. MC 18.
La sediul D.G.A.S.M.B., str. Sălcetului, nr. 5, sector 4 se pot duce şomerii şi pensionarii de pe raza sectoarelor 4 şi 5 iar nevoiaşii din sectorul 6 îşi pot ridica ajutoarele alimentare de pe  Bdul. Ghencea, nr.34, sector 6


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite