S-a surpat asfaltul în zona Eroilor, unde se efectuează lucrări la noua magistrală de metrou. ISU: Nu poate fi garantată siguranţa locuitorilor din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul  Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei,  a fost întrerupt, sâmbata, 12 decembrie, în jurul prânzului, din cauza surpării terenului, existând riscul de prăbuşire a carosabilului. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) afirmă că "nu se poate garanta siguranţa locatarilor din zonă".

UPDATE 00.30 Minsterul Transporturilor a explicat că surparea s-a produs din cauza străpungerii planificate a peretelui de beton armat din staţia de metrou Eroilor, în vederea construirii noii magistrale de metrou M5.

"Ca urmare a străpungerii planificate a peretelui de beton armat al incintei staţiei de metrou Eroilor în zona intersecţiei dintre axul 1 şi linia 2 pentru intrarea în staţie a utilajului TBM, s-au produs infiltraţii cu antrenare de material solid pe conturul utilajului. Fenomenul s-a declanşat în data de 11 decembrie 2015, la ora 15,30, generând tasări sub placa carosabilă. Imediat, constructorul a umplut golurile apărute sub carosabil cu circa 70 mc de beton. Fenomenul de tasare a continuat şi astăzi, drept pentru care au fost luate mai multe măsuri pentru stabilizarea zonei din subteran. După turnarea unei cantităţi suplimentare de beton (circa 120 Constructorul susţine că tendinţa tasărilor este spre stagnare, dar ca măsură asiguratorie, zona va fi în continuare monitorizată", se arată în comunicatul remis de Agerpres.

UPDATE 19:38 Siguranţa locuitorilor din două blocuri din zona Eroilor din Capitală, unde s-a surpat terenul în urma lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, nu poate fi garantată, spune ISU, potrivit căruia constructorul nu poate preciza dacă este vorba de ”o problemă mai amplă în subteran”.

”Ca urmare a deformărilor apărute la carosabilul din zona staţiei de metrou Eroilor, unde se execută lucrări pentru extinderea magistralei, la faţa locului au fost trimise următoarele echipaje - Detaşamentul Special de Salvatori şi un echipaj SMURD. În apropierea zonei unde se observă denivelarea sunt două imobile de locuit”, arată sursa citată, care precizează că în urma discuţiilor dintre reprezentanţii ISU şi constructor s-a stabilit că nu există ”un risc iminent” pentru cele două blocuri.

Incidentul a fost semnalat de constructorul care efectueză lucrări de modernizare şi extindere pentru Metrorex.„Deoarece există riscul prăbuşirii carosabilului şi propagarea surpării spre imobilele aflate la intersecţia bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul  general, Răzvan Sava, a convocat un comandament de urgenţă şi a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranţă a perimetrului“, anunţă reprezentanţii municipalităţii.

Astfel, s-a închis circulaţia pe următoarele străzi:

  • pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenţei
  • pe bd.Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila

Circulaţia rutieră se va desfăşura deviat, astfel:

  • pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei si Militari, pe şos.Pandurilor- Calea 13 Septembrie sau sos.Geniului - şos.Cotroceni
  • pe sensul spre cele doua cartiere, pe Splaiul Independenţei- şos.Cotroceni- sos. Geniului sau sos. Cotroceni-bdul Iuliu Maniu- bdul Vasile Milea

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ISU Bucureşti, ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Poliţiei Naţionale, Poliţiei Rutiere, dar şi ai Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi ai Jandarmeriei. De asemenea, s-au mobilizat  echipele de intervenţie ale companiilor de utilităţi, pentru a oferi asistentă tehnică şi de intervenţie. 

   

Primarul Capitalei i-a convocat, duminică, 13 decembrie, la oră 10.00, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii. La întâlnire, la care a fost invitat şi prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei  de circulaţie rutieră în zonă. 

Mai multe persoane au fost evacuate din zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite