FOTO În jur de 20 de bucureşteni au aprins lumânânări în Piaţa Universităţii pentru cei care au murit în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În jur de 20 de persoane au aprins lumânări pentru cei care au murit în Kiev  FOTO Cristina Răduţă
În jur de 20 de persoane au aprins lumânări pentru cei care au murit în Kiev  FOTO Cristina Răduţă

În jur de 20 de persoane s-au adunat, duminică, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a-i comemora pe cei care şi-au pierdut viaţa în timpul protestelor organizate în Ucraina. Bucureştenii au venit cu flori şi lumânări, iar întrega acţiune a avut loc la fântâna de lângă clădirea Universităţii.

UPDATE După ce pe pagina de Facebook a evenimentul şi-au anunţat prezenţa peste 250 de persoane, în Piaţa Universităţii din Capitală au venit în jur de 20 de oameni. Aceştia au adus flori şi au aprins lumânări pentru oamenii care au murit în timpul protestelor din Kiev.

Organizatorii evenimentului spun că se aşteptau să vină mai mulţi oameni, dar că cel mai probabil temperatura scăzută din Bucureşti i-a ţinut în casă pe bucureşteni. Printre cei care au venit să comemoreze victimele din Kiev s-au aflat şi participanţi fideli ai marşului „Roşia Montană“. 

protest lumanari

Lumânările au fost aşezate pe marginea fântânii din Piaţa Universităţii FOTO Cristina Răduţă

Cei care contestă proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană au declarat că speră ca odată cu venirea primăverii să reînvie tradiţia marşului organizat în fiecare duminică pentru atragerea atenţiei asupra situaţiei de la Roşia Montană.

protest bucuresti ucraina

La acţiunea organizată în Piaţa Universităţii au fost prezenţi circa 20 de persoane FOTO Cristina Răduţă

De la ora 16.00, în Piaţa Universităţii din Capitală se vor aduna bucureştenii care vor să ţină un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa în timpul revoltelor din Ucraina. „În Ucraina oameni mor împuşcaţi pentru libertate. Un singur lucru poate alina suferinţa acestora - speranţa că se poate înfăptui dreptatea şi că sacrificiul lor este cel care va aduce schimbarea.

Vino duminică să aprinzi o lumânare şi să ţinem un moment de reculegere în Piaţa Universităţii, pentru vieţile oamenilor care au luptat pană în ultima secundă pentru o viaţă mai bună, pentru un viitor european. Cei care încă luptă zi şi noapte au nevoie de suportul nostru moral“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Roşia Montană, din nou motiv de protest

Tot duminică, 23 februarie, în Piaţa Universităţii va fi organizat un proteste faţă de exploatarea gazelor de şişt şi faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană. Pe pagina de Facebook a evenimentului, bucureştenii sunt îndemnaţi să participe la manifestaţie înarmaţi cu o tigaie şi o lingură. „GĂLĂGIE...SĂ NU MAI DOARMĂ NICI UN POLITICIAN ÎN ROMÂNIA...„ROMÂNII ÎN ŢARĂ, POLITICIENII AFARĂ!“, este mesajul postat pe reţelele de socializare.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Ucrainean care a participat la marşul de la Bucureşti: „Dacă liderii din opoziţie nu se vor înţelege, situaţia va fi mai gravă decât până acum“

VIDEO Protestele din Kiev, explicate de o tânără: „Vrem să ne eliberăm din strânsoarea dictaturii. Am putea fi ucişi unul câte unul”

Măcel la Kiev: poliţia a folosit arme interzise. Parlamentul revocă toate măsurile luate de guvern împotriva protestarilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite