Gabriela Firea explică decizia de a organiza un târg de Crăciun în Piaţa Victoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Hotărârea Primăria Capitalei de a organiza târgul de sărbători în Piaţa Victoriei, unde au loc mitingurile împotriva modificării legilor Justiţiei, a stârnit comentarii critice în mediul virtual. Primarul general, Gabriela Firea, a declarat că organizarea unui nou târg de Crăciun vine în întâmpinarea preferinţelor tuturor bucureştenilor.

„În toate capitalele europene, spaţiile publice se transformă, la sfârşitul anului, făcând loc evenimentelor legate de Sărbători sau pur şi simplu devenind mai vesele, mai luminoase, mai prietenoase. Acelaşi lucru ne-am propus şi noi să facem în Bucureşti, cu bună credinţă şi fără niciun fel de alte gânduri ascunse.

Primăria Capitalei urmăreşte ca prin acţiunile şi evenimentele pe care le organizează să vină în întâmpinarea nevoilor şi preferinţelor tuturor bucureştenilor, indiferent de apartenenţa la anumite categorii sau grupuri sociale şi fără a ţine cont în vreun fel de afinităţile politice ale acestora“, a declarat primarul general într-un comunicat. 

Gabriela Firea precizează că nu vrea să intre în conflict cu nimeni şi nici să restrângă în vreun fel drepturile cetăţenilor. „De aceea sunt cu atât mai greu de înţeles luările de poziţie eminamente politice în legătură cu evenimentele organizate de Primărie pe parcursul lunii decembrie. Spiritul Crăciunului presupune să fim, dacă nu mai buni, măcar mai toleranţi şi să învăţăm să privim cu mai multă atenţie la nevoile celor de lângă noi.

De asemenea, Primăria Capitalei este deschisă colaborării cu societatea civilă, alocând în fiecare an bugete importante pentru sprijinirea proiectelor propuse de ONG-uri. Anul acesta au fost finanţate cu peste 1 milion de euro un număr de 70 proiecte culturale şi educaţionale, în cadrul Programului „Bucureştiul participativ 2017”, derulat de ARCUB, şi  s-a organizat, în premieră, concursul de idei „Propune pentru Bucureşti”, prin care au fost selectate un număr de 20 de proiecte, din cele câteva sute propuse de societatea civilă, care vor fi incluse în bugetul pentru 2018 al Municipalităţii.

Cred cu tărie că accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, şi nu pe cele care ne dezbină, mai ales că pe 1 Decembrie vom marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri! În acest spirit, am considerat că Sărbătorile de Iarnă – Moş Nicolae, Crăciunul, Anul Nou - trebuie celebrate într-un mod în care să aducă bucurie cât mai multor locuitori sau vizitatori ai oraşului nostru.

Să ne bucurăm, aşadar, împreună, de luna decembrie – o lună a darurilor, prieteniei, bunăvoinţei, solidarităţii şi altruismului“, este mesajul primarului Capitalei. 

Citeşte şi:

Protestele, interzise în Piaţa Victoriei în perioada Târgului de Crăciun. Reacţia manifestanţilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite