RATB: Nu o să avem transport în comun gratuit în Bucureşti. Ne gândim la o majorare a preţului călătoriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
card ratb

Reprezentanţii RATB au anunţat astăzi că nu iau în calcul elimarea tarifului de călătorie în Bucureşti. Mai multe decât atât, aceştia se gândesc la o majorarea a preţului unei călătorii şi la eliminarea unor gratuităţi.

Într-un raport de evaluare întocmit de Autoritatea Municipală de Reglementare a Serviciilor Publice Bucureşti (AMRSPB) se recomandă, printre altele, gratuitatea transportului în comun din Capitală, în vederea eficientizării economice. Cu toate acestea, reprezentanţii RATB susţin că nu ar fi o măsură eficientă, menţionând că au cerut majorarea preţului pentru călătorie.

„Raportul prezintă mai multe soluţii. Există nişte probleme în ceea ce priveşte gratuitatea. Gratuitatea nu s-ar putea acorda şi celor care vin din provincie. Nu se poate spune că dacă ai face gratuit transportul public în Bucureşti ai elima complet cheltuielile cu vânzarea şi controlul. Ar trebuie să menţinem aceste structuri pentru cei care folosesc transportul public din alte oraşe şi care vin în Bucureşti.

Pun accentul pe organizarea centrelor de profit şi de costuri. Lucrăm în acest moment la transformarea regiei în societate. Din punctul nostru de vedere nu o să existe gratuitea transportului în comun în Bucureşti. Majorarea tarifară la 1,8 lei pentru o călătorie este o altă propunere din raport. Noi am făcut un plan, l-am trimis la Consiliul General, probabil trebuie să ne mai uităm o dată peste acest proiect. Eliminarea unor gratuităţi este un alt scenariu propus. De exemplu, elimarea gratuităţii pentru cei care au pensia 2.500 de lei“, a precizat Ileana Savu, director comecial RATB.

De asemenea, aceasta a precizat că încasările anuale din vânzarea abonamentelor şi cartelelor de călătorie sunt de aproximativ 180 de milioane de lei, iar cheltuielile pentru întreţinerea sistemului (n.r. - validatoare, controlori, personal care vinde cartele de călătorie) cheltuielile sunt de aproximativ 38 de milioane de lei. 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite