Proiect de combatere a abandonului şcolar prin atragerea copiilor către astronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pasionat de astronomie din Capitală vrea să realizeze un proiect prin care să-i atragă pe elevii aflaţi în situaţia de a abandona şcoala către astrofotografia planetară.

Ca să-i facă pe copii să studieze mai mult, dar şi pentru a atrage atenţia autorităţilor locale asupra poluării chimice şi luminoase din Bucureşti, Florin Dan Stanciu a hotărât să realizeze un proiect prin care să-i atragă pe elevii de la Şcoala 111 din Capitală către astronomie şi astrofotografie. Grupul ţintă al proiectului gândit de acesta, şi înscris pentru a obţine finanţare în programul “Ţara lui Andrei”, sunt copiii cu risc de a abandona şcoala.

“Beneficiind de un refractor (lunetă astronomică) sau reflector (telescop), vom face observaţii vizuale şi fotografii ale planetelor din Sistemul Solar. După o perioadă de acumulare a experienţei, elevii vor putea realiza şi fotografii deep-sky (nebuloase, roiuri stelare, galaxii)”, a explicat autorul proiectului. Totodată, acesta îşi propune să realizeze şi acţiuni de ecologizare în curtea şcolii şi să-i antreneze şi pe părinţi în activităţile cu copiii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite