Primul bioparc din România, întârziat din lipsa finanţării. Cum ar putea arăta grădina zoologică supermodernă ce va fi construită în pădurea Băneasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul bioparc al României ar putea avea o mulţime de exemplare FOTO bioparcvalencia.es
Primul bioparc al României ar putea avea o mulţime de exemplare FOTO bioparcvalencia.es

Lucrările de amenjare de la Bioparcul Băneasa întârzie, pentru că municipalitatea nu a găsit finanţarea necesară pentru realizarea acestuia. Cu toate astea, Primăria Capitalei a cheltuit până în acest moment peste 5.600.000 de euro, bani necesari finalizării primei etape a proiectului.

În Pădurea Băneasa ar urma să fie realizat primul bioparc al României, aici unde vor fi adăpostite animale sălbatice din toate colţurile lumii ce vor putea fi admirate de la o distanţă mică. Proiectul, spun reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), este unul foarte complex, desfăşurându-se în mai multe etape, ce se vor întinde pe o lungă perioadă de timp.

„Până în acest moment, Primăria Municipiului Bucureşti a cheltuit suma de 5.630.000,00 lei, bani utilizaţi pentru prima etapă a proiectului, şi anume elaborarea Proiectului general Bioparc - Planul Colecţiei de animale; Master Plan şi arhitectură specifica zoo, în concordanţă cu cele mai bune practici de mediu şi protecţia faunei“, au precizat, pentru Adevărul, reprezentanţii PMB.

Aşa arată bioparcul din Valencia

Pentru realizarea acestei etape a fost declarată caştigătoare oferta depusă de asocierea formata din  S.C. CMS INTERNATIONAL INC S.R.L., WILMOTTE & ASSOCIES S.A. şi  MAGUARI – ONEZOO CONSULTANTS, contractul de achiziţie publică fiind atribuit în urma rundei de licitaţie pentru suma de 5.630.000 de lei.

PMB: Nu sunt bani

Lucrările de amenajare vor începe după aprobarea finanţării certe, fonduri UE şi/sau organisme financiare internaţionale. Acestea vor fi realizate după elaborarea proiectului tehnic, însă reprezentanţii Primăriei Capitalei susţin că „proiectul este puţin întârziat din cauza subfinanţării“.

Aşa arată bioparcul din Valencia

Pentru elaborarea proiectului tehnic va fi organizată o altă procedura de licitaţie la nivel internaţional, iar după finalizarea acestuia, în funcţie de finanţare, vor fi demarate procedurile pentru lucrările care se vor desfăşura în mai multe etape. Realizarea bioparcului românesc este inspirată din mai multe state ale lumii în care au fost amenajate astfel de zone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite