Şase containere pentru situaţii de urgenţe, amplasate în Sectorul 4. Oamenii străzii sunt duşi în centrele sociale ale primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

11 copii ai străzii, care locuiesc alături de familia lor într-un adăpost improvizat în Delta Văcăreşti, vor fi duşi într-un centrul social din sectorul 4, potrivit primarului Cristian Piedone. Totodată, edilul spune că în sector au fost amplasate şase containere pentru situaţii de urgenţă de unde bucureştenii îşi pot lua ceai şi se pot încălzi.

Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a declarat, pentru Adevărul, că pe toată raza sectorului se munceşte la foc continuu, iar utilajele care se ocupă de deszăpezire străzilor fac faţă cu succes viscolului puternic. Totodată, şase containere pentru situaţii de urgenţă au fost amplasate în puncte importante, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de viscol şi ger.

Piedone a precizat că primăria este pregătită să-i ajute şi pe oamenii străzii, asigurându-le locuri în centrele sociale deţinute. „Nu o să spunem nu niciunuia, aceştia se pot caza în centrele sociale pe care le avem. Dacă nu sunt locuri suficiente mai băgăm paturi suplimetare“, declară edilul.

Primii care se vor bucura de adăpost sunt 11 micuţi care locuiesc într-un adăpost improvizat din Delta Văcăreşti. „Îi ştim, locuiesc cu familia lor acolo, sunt în evidenţa noastră. Trebuie să îi luăm până trece această perioadă“, spune Piedone

Containerele, utile pentru cutremure sau inundaţii

Cele şase containere respectă cerinţele impuse de legislaţia în vigoare, privind acordarea primului ajutor, fiind utile atât în cazul înregistrării unor temperaturi extreme, fie că vorbim de instalarea caniculei sau a gerului, cât şi în contextul producerii oricărui tip de situaţie de urgenţă, inclusiv cutremur sau inundaţii.

De asemenea, mai pot fi utilizate în orice activitate a Primăriei Sectorului 4, inclusiv în cadrul campaniilor de informare şi conştientizare sau a oricărui tip de acţiune care presupune desfăşurare în spaţiul public.

Acestea sunt dotate cu aer condiţionat, branşare la instalaţia electrică, la cea de apă şi canal, grup sanitar, pat pliant, trusă medicală de prim ajutor, tensiometre, teste de glicemie, masă, scaune, dozator cu apă potabilă, termos pentru ceai, pături şi pahare de unică folosinţă.

Primarul Sectorului 4, Cristian Piedone, a declarat că cele şase containere sunt rezistente şi sigure, iar prin amplasarea acestora îşi doreşte să-i protejeze pe locuitorii din sector. Preţul unui astfel de conatainer s-a ridicat la aproximativ 9.000 de lei.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Bucureştiul, acoperit de viscol. Viceprimarul Capitalei: „Mâine noapte va fi mai rău ca acum“

METEO Iarna şi-a intrat în drepturi. Specialiştii au prelungit informările de Cod portocaliu şi Cod galben de viscol şi ninsori. Astăzi ar putea fi emis Cod roşu

Comandament de iarnă la Primăria Capitalei. Oprescu: „Nu poate să ne încurce o ninsoare“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite