Barometru: Primăria Municipiului Bucureşti se numără printre cele mai corupte instituţii din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Capitalei se află pe primele locuri in topul celor mai corupţi angajaţi
Primăria Capitalei se află pe primele locuri in topul celor mai corupţi angajaţi

Primăria Municipiului Bucureşti a picat testul pentru combaterea corupţiei. Potrivit studiului „Barometrul Bunei Guvernării”, municipalitatea bucureşteană ocupă locul al doilea după Ministerului Transporturilor.

În lupta împotriva corupţiei, angajaţii Primăriei au obţinut un procentaj îngrijorător de 81%, cu puţin în spatele Ministerului Transporturilor care a obţinut un scor de 84,2% (unde 100% reprezintă pragul maxim al corupţiei din instituţii).

Sondajul realizat de „Romanian Business Leaders” în parteneriat cu „GfK România” îşi propune să arate liderilor din companiile româneşti informaţii referitoare la performanţa, transparenţa şi competenţa autorităţilor publice, care au un impact direct asupra mediului de afaceri. Cercetarea pentru această primă ediţie a avut loc la finalul lunii iunie 2012, înaintea investirii Guvernului Ponta.

Liderii din business care au realizat sondajul consideră că principala problemă a Primăriei Municipiului rămâne lipsa de rezultate în lupta împotriva corupţiei.

Rezultatul fiind mult mai slab decât în cazul Guvernului care a obţinut un scor de nemulţumire de aproximativ 77,3%. În schimb, în cazul transparenţei comunicării, a eficienţei în realizarea obiectivelor şi a capacităţii de implementare, nivelul de nemulţumire al oamenilor de bussines este mai puţin pronunţat. Ei au acordat primăriei un procentaj de 50,5%, scor mai mic aproximativ zece procente decât cel obţinut de Guvern 68,2%.

Întreg studiul „Barometrul Bunei Guvernări”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite