Primăria Capitalei vrea prelungirea contractului pentru sediul în care îşi desfăşoară activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Capitalei vrea prelungirea contractului de închiriere pentru sediul în care îşi desfăşoară activitatea, actului iniţial urmând să i se aducă modificări privind proprietarul clădirii şi suprafaţa imobilului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de vineri.

Potrivit proiectului, actul adiţional la contractul de închiriere va fi încheiat cu societatea Apatel Properties SRL şi va aduce două modificări contractului iniţial, una privind proprietarul clădirii, iar cea de-a doua, referitoare la suprafaţa imobilului.

Schimbarea proprietarului clădirii este urmare a faptului că societatea Iliotomi Grup SRL a înstrăinat dreptul de proprietate asupra imobilului, noul proprietar al clădirii fiind societatea Apatel Properties SRL.

Actualul proprietar este o persoană juridică română, cu sediul în Bucureşti, strada Ghercu Constantin nr. 14 din sectorul 6. înregistrată la Oficiul Registrului Comerţului în 2007.

În raportul de specialitate al proiectului se arată că prelungirea contractului se impune având în vedere că perioada pentru care a fost semnat contractul (trei ani) se apropie de final.

În document se mai precizează că, în urma modificărilor structurale cerute de municipalitate, la imobil au apărut suprafeţe excedentare reprezentate de trei lifturi exterioare.

"Aceste suprafeţe nu au făcut obiectul contractului iniţial şi totodată a fost întocmită o nouă documentaţie cadastrală ce reflectă suprafaţa reală a imobilului", se arată în document.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat, joi, pentru MEDIAFAX că suprafaţa care se adaugă celor 12.556,34 metri pătraţi închiriaţi iniţial este de 979,7 metri pătraţi.

"Preţul pe care municipalitatea îl va plăti pentru un metru pătrat închiriat este acelaşi ca acum trei ani, însă s-a mărit suprafaţa", au mai spus sursele citate.

Totodată, mărirea numărului de lifturi duce la modificarea listei serviciilor, prin mărirea volumului de servicii de întreţinere a lifturilor, serviciu pompieri sau responsabilul ISCIR.

Consilierii generali au aprobat, în 22 octombrie 2009, închirierea clădirii de pe Splaiul Independenţei, Primăria Capitalei urmând să plătească pentru aproape 13.000 de metri pătraţi o chirie de aproximativ 2,7 milioane de euro pe an.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat atunci de consilierii municipali, imobilul în care s-a mutat temporar Primăria Capitalei aparţine societăţii Iliotomi Grup SRL şi a fost închiriat, iniţial, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire, chiria fiind de 17,84 euro pe lună pentru un metru pătrat.

Din cei peste 13.000 de metri pătraţi pe care îi are clădirea, au fost închiriaţi 12.556,34 metri pătraţi, rezultând un preţ de aproximativ 2,7 milioane de euro pe an.

Conform contractului de închiriere, municipalitatea plăteşte, pe lângă chirie, cheltuielile cu serviciile şi utilităţile, cele privind salubrizarea, precum şi impozitele şi taxele pe partea de clădire închiriată.

Chiria este facturată fără TVA, aceasta urmând să fie plătită în primele zece zile ale fiecărei luni, pentru luna precedentă.

Contractul de închiriere a clădirii, precum şi actul adiţional prevăd ca municipalitatea să poată cumpăra clădirea după încheierea perioadei de închiriere. Actul adiţional cuprinde şi clauza ca în caz de opţiune privind cumpărarea imobilului sumele achitate în ultimul an către proprietar se vor deduce din preţul final al imobilului.

Primăria Capitalei s-a mutat, în 22 martie 2010, în noul sediu de pe Splaiul Independenţei, unde funcţionează şi Biroul unic pentru cetăţeni. Mutarea a fost determinată de faptul că la vechiul sediu, aflat pe bulevardul Regina Elisabeta, se fac lucrări de consolidare.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite