Primăria Capitalei pregăteşte o Hotărâre de Consiliu pentru a putea strânge „câinii de incintă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii de incintă sunt mai greu de capturat din cauza legislaţiei FOTO Arhiva Adevărul
Câinii de incintă sunt mai greu de capturat din cauza legislaţiei FOTO Arhiva Adevărul

Maidanezii care umblă liberi pe proprietăţile private încep să fie o reală problemă pentru hingheri, după cum declară Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). Pentru că patrupedele nu pot fi ridicate de hingheri decât cu autorizaţia administratorului proprietăţii, lucru obţinut cu dificultate, Primăria Capitalei pregăteşte o hotărâre de consiliu care să rezolve această problemă.

„Câinii de incintă“, aşa cum sunt numiţi maidanezii care stau pe domeniul privat, pot fi capturaţi cu dificultate de echipele ASPA, pentru că este nevoie de acordul celui care administrează terenul privat, spune Băncescu.  

Spre exemplu, dacă o haită de maidanezi stă în mod constant pe terenul unei proprietăţi private, aceştia nu pot fi capturaţi de hingherii municipalităţii decât dacă administratorul este de acord cu acest lucru.

„Pregătim o hotărâre de consiliu pentru a rezolva această problemă. Singura soluţie este ca oamenii să facă reclamaţie la administratorul firmei, iar acesta să îşi dea acordul să strângem câinii“, a precizat Răzvan Băncescu.

De asemenea, coordonatorul ASPA spune că teoretic proprietăţile private ar trebui să fie îngrădite cu mare grijă, astfel încât maidanezii să nu se poată adăposti pe terenurile private din Bucureşti.

De la moartea lui Ionuţ au fost adunaţi 8.000 de maidanezi

Dintr-o estimare făcută de ASPA, pe străzile Capitale, în luna semptembrie a anului trecut, atunci când Ionuţ Anghel a fost ucis de o haită de câini, erau circa 65.000 de maidanezi. De atunci şi până astăzi, hingherii au reuşit să adune în jur de 8.000 de animale. Dintre acestea, 195 au fost eutansiate pentru că erau bolnave.

Pe lângă adăpostul de la Mihăileşi şi baza canină din Pallady, municipalitatea a suplimentat numărul locurilor din adăposturi, construind unul nou la Bragadiru. Noul adăpost are o capacitate de 1.600 de locuri, iar în acest moment sunt ocupate doar 480.

Pentru cei 3.600 de metri pătraţi, suprafaţa pe care este construit, Primăria Capitalei plăteşte în fiecare lună 4.500 de euro.

Sectorul 2, cele mai multe probleme cu maidanezi

Răzvan Băncescu a prezentat, joi, ultimele date privind situaţia maidanezilor din Capitală, spunând că Sectorul 2 din Bucureşti ocupă prima poziţie în ceea ce priveşte numărul de reclamaţii înregistrate la ASPA.

Autoritatea a înregistrat 121 de plângeri cu privire la maidanezii de pe străzile sectorului 2, în timp ce pe al doilea loc se află sectorul 6 cu 101 solicitări de capturare a maidanezilor.

Locuitorii sectorului 5 au făcut 91 de sesizări la ASPA, în timp ce din sectorul 3 au fost înregistrate 87. Pe ultimele două locuri se află sectorul 1 cu 82 de reclamaţii şi sectorul 4 cu 67.
 

Pe aceeaşi temă:

ASPA: Îngrijitorii de la noul adăpost al municipalităţii sunt deţinuţi din penitenciarul Rahova. Primăria plăteşte pentru ei circa 20.600 de lei

Hingherii încep să adune maidanezii din Bucureşti noaptea

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite