Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO-Arhiva „Adevărul“
FOTO-Arhiva „Adevărul“

În cadrul unei conferinţe de presă ce s-a desfăşurat joi dimineaţă, Gabriela Firea, edilul Capitalei, a anunţat că va achiziţiona 100 de ambulanţe. Nevoia este un urgentă, având în vedere că dintre cele 108 de ambulanţe din Bucureşti, 72 sunt „depăşite“.

„Primăria Capitalei va demara în cel mai scurt timp procedura de achiziţie a 100 de ambulanţe pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. Sunt necesare deoarece actualul parc conţine 108 ambulanţe, din care aproape 70 sunt depăşite din punct de vedere tehnic. Sunt de foarte multe ori, probleme cu maşinile care ajung la pacienţi. Suma totală este de 8,5 milioane de euro. 4,6 milioane de euro pot proveni din dividende pe care le are de accesat Primăria de la Apa Nova, iar restul sumei va fi acoperită din bugetul local. Consider că nu este o cheltuială, ci o investiţie în sănătatea bucureştenilor şi ilfovenilor”, a declarat Gabriela Firea.

Alis Grasu, directorul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov (SABIF) a declarat că cele 100 de ambulanţe vin în sprijinul cetăţenilor din Bucureşti. Un serviciu de calitate presupune „mijloace de intervenţă, aparatură eficientă şi personal suficient pentru a deservi populaţia. Aceste ambulanţe reprezintă pentru noi un cu totul alt orizont“, este de părere Alis Grasu.

Probleme cu ambulanţele la nivel naţional

Potrivit lui Raed Arafat, la nivel naţional, trebuie înlocuite sute de ambulanţe, cât mai repede. „Să îşi asume responsabilitatea cei care vor să o luăm de la zero atunci când vor muri oameni”, a completat Arafat. Într-o scrisoare adresată ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan şi premierului Sorin Grindeanu, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă scoate în evidenţă necesitatea alocării banilor pentru achiziţia de noi ambulanţe. 

„Peste 300 de ambulanţe ale SAJ-urilor se apropie de 700.000 de kilometri şi alte 200 se apropie de 600.000 de kilometri. Ambulanţele de tip B (dotate cu asistent medical) au depăşit deja deja 300.000 de kilometri, nici situaţia ambulanţelor SMURD nu e bună ca vechime şi kilometraj. Nici starea ambulanţelor de tip C, cele cu echipaj medical de urgenţă cu medic sau de terapie intensivă mobilă nu e foarte bună, datează din 2007-2008”, se arată în documentul trimis pe 21 mai celor doi oficiali. În acelaşi document se arată că vechimea ambulanţelor se corelează şi cu vechimea echipamentelor de pe maşinile de salvare, care se pot defecta în orice moment. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite