Primăria Capitalei aruncă bani pe borduri noi, deşi cele vechi sunt bune. „E ca atunci când îţi cumperi pantofi noi, nu poţi să ai şireturi vechi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe Bulevardul Eroii Sanitari din Capitală, Primăria Generală a început să înlocuiască bordurile vechi cu unele noi, deşi cele vechi nu par să fie deteriorate. Deşi cei care locuiesc în zonă spun că nu era nevoie de o astfel de investiţie, reprezentanţii municipalităţii susţin că schimbarea bordurilor face parte dintr-un amplu proces de modernizare a zonei.

Vechea poveste a bordurilor care sunt înlocuite din când în când se repetă acum şi pe Bulevardul Eroii Sanitari din Capitală. Aici, muncitorii lucrează de aproximativ o lună la înlocuirea bordurilor şi refacerea trotuarele şi a părţii carosabile din zonă, spre nemulţumirea locuitorilor din apropiere.

„Nu era nevoie de borduri noi. Şi astea erau foarte bune. Uite aşa se duc banii noştri“, precizează o femeie care locuieşte în zonă.

ASB: Bordurile vechi, refolosite

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti (ASB), instituţie subordonată Primăriei Generale, au declarat, pentru „Adevărul“, că lucrările din zonă nu prevăd doar scoaterea şi înlocuirea bordurilor de pe bulevard, ci şi reabilitarea şi modernizarea zonei. 

image

Vechile borduri nu par să fie deteriorate FOTO Marian Iliescu

Deşi cei care locuiesc acolo spun că vechile borduri nu aveau probleme, reprezentanţii Administraţiei Străzilor explică de ce aceastea au fost înlocuite.

„Aici, nu s-au mai făcut lucrări ample de peste zece ani şi nu poţi doar să repari carosabilul şi să pui bordurile vechi. Este ca atunci când îţi cumperi pantofi noi şi foloseşti şireturi vechi“, explică reprezentanţii ASB.

Aceştia mai spun că vechile borduri care au fost scoase de pe bulevard sunt depozitate şi refolosite la nevoie, aşa cum se procedează şi cu piatra cubică scoasă de pe arterele Capitalei, lucrările începând şi din cauza numărului mare de cereri făcute către ASB de cei care locuiesc în zonă.

image

Bordurile din apropiere se află într-o stare bună FOTO Marian Iliescu

Costuri: 7,6 milioane de lei

În ceea ce priveşte costurile lucrărilor, reprezentanţii ASB susţin că preţul întregii lucrări se ridică la 7,6 milioane de lei, precizând că cei care pot oferi detalii despre costurile bordurilor noi sunt reprezentanţii firmei Euro Construct, compania care se ocupă de execuţia lucrărilor.

Reporterii „Adevărul“ au încercat să ia legătura şi cu acesţia, însă până la momentul publicării materialului nu am primit un răspuns oficial. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, lucrările ar trebui să se închie până la 1 decembrie, în funcţie de condiţiile meteo. 

Citeşte şi: 

Pasajul Mihai Bravu, gata după trei ani. Oprescu: Şoferii ajung din sudul Capitalei în nord mai repede cu 18 minute

VIDEO Cum o să arate Pasajul Piaţa Presei Libere, singurul din Bucureşti cu bifurcaţie subterană, după finalizarea lucrărilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite