Primăria anunţă că în Capitală vor circula „autobuze culturale” ale RATB

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O linie specială de transport în comun care să aibă staţii la toate obiectivele culturale importante va fi înfiinţată în Capitală, au stabilit primarul Gabriela Firea şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, anunţă Primăria Capitalei.

 Potrivit Municipalităţii, în urma unor discuţii avute la Primăria Capitalei, primarul Gabriela Firea şi ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, au stabilit înfiinţarea unei linii RATB speciale, care să aib[ staţii la toate obiectivele culturale importante din Capitală - teatre, muzee, precum şi alte instituţii de cultură.

Primăria susţine, într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, că "măsura este menită să dezvolte viaţa culturală a Capitalei", municipalitatea neoferind detalii legate de data de la care ar urma să circule astfel de autobuze.

Întâlnire Firea- Romaşcanu

Un Comitet tehnic consultativ format din reprezentanţi ai Primăriei Capitalei şi ai Ministerului Culturii va fi înfiinţat pentru a urgenta începerea proiectelor în zonele protejate, urmând să vină cu propuneri de modificare a legislaţiei care vizează avizele din zonele protejate şi clădirile de patrimoniu, a anunţat Primăria Capitalei, în urma unei întâlniri a primarului Gabriela Firea cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, mai anunţă News.ro.

Conform sursei citate, Firea şi Romaşcanu au discutat despre proiectele pe care cele două institituţii le pot dezvolta în colaborare, dar şi despre simplificarea legislaţiei în ceea ce priveşte obţinerea avizelor în zonele protejate şi au stabilit constituirea unui comitet tehnic consultativ, format din reprezentanţi ai Primăriei Bucureşti şi ai Ministerului Culturii, care se va întruni săptămânal. Acesta va face propuneri de amendare a legislaţiei care vizează zonele protejate şi clădirile de patrimoniu şi va elabora documentaţia pentru proiectele pe care Municipalitatea vrea să le dezvolte în aceste zone.

”Ne dorim o colaborare mai bună şi mai deschisă între Municipalitate şi ministerul pe care îl reprezentaţi, astfel încât proiectele pe care intenţionam să le dezvoltăm în zonele protejate să nu mai fie blocate de comisia de pe lângă Ministerul Culturii. De aceea, consider că este imperios necesar că specialiştii din cadrul Primăriei Capitalei şi cei ai Ministerului Culturii să depună eforturi comune, astfel încât proiecte care stagnează de mai mulţi ani şi care ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii bucureştenilor, şi mă refer aici la construirea de parcări în zonă centrală a oraşului şi reabilitarea unor zone cu valoare istorică, să poată fi începute în cel mai scurt timp”, a susţinut Gabriela Firea.  

Lucian Romaşcanu a spus, la rândul lui, că Ministerul Culturii "va avea o nouă dinamică de abordare şi va fi un partener şi un susţinător al proiectelor Bucureştiului".

Potrivit Primăriei Capitalei, Firea şi Romaşcanu au discutat şi despre stabilirea unor proceduri de preluare de către Municipalitate a cinematografelor şi a grădinilor de vară, multe dintre acestea aflate în stare avansată de degradare, pentru a fi reabilitate astfel încât "să poată fi redate circuitului cultural al oraşului".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite