Preot ortodox român despre avort: „Nu mai ucideţi copii în pântece. Mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un preot ortodox român, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti, susţine pe contul personal de Facebook că uciderea unui copil după botez este un păcat mai mic decât avortul.

Preotul Matei Vulcănescu slujeşte în cadrul Parohiei ortodoxe „Panaghia Odighitria” din localitate grecească Pireu şi-şi exprimă părerile pe contul personal de Facebook. Potrivit unei postări din data de 7 noiembrie, preotul recomandă urmăritorilor din spaţiul virtual: „Nu mai omorâţi copii în pântece pentru că îi trimiteţi în iad, mai bine naşteţi-i, botezaţi-i şi apoi omorâţi-i. E un păcat mai mic!".

La comentariu este ataşat un link, către o sondaj online pe tema avortului, la care aproape 70% dintre respondenţi sunt de părere că trebuie interzis.

Postarea a fost desfiinţată cu critici extrem de dure de către internauţi, iar preotul a modificat-o, între timp, şi a extins-o: „A ucide este păcat strigător la cer! Atunci când un copil este ucis în pântecele mamei, atunci, conform Sfântului Paisie Aghioritul, sufletul copilului ajunge în iad; în schimb, sufletul unui om matur botezat sau al unui un copil botezat care ar fi ucis, nu ajunge în iad, ci în Împărăţia Cerurilor, după cum spune însuşi Mântuitorul Iisus Hristos: "Cine crede şi se va boteza se va mântui, cine nu, se va osândi" (Matei cap 28, ultumul verset); "Cine nu se naşte din nou din apă şi din Duh nu va intră în Împărăţia Cerurilor". De aceea, mamele care îşi ucid pruncii în pântece îi ucid de două ori, o dată fizic şi a două oară sufleteşte, trimiţându-i în iad! Deci, nici măcar dându-le şansă mântuirii prin Taină Botezului. Aşadar, nebuneşte vorbind, mai bine i-ar naşte, i-ar boteza şi apoi i-ar omorî, decât să-i ucidă de două ori în pântece! Avortul este mai mare păcat decât crimă! Această e concluzia!".

Mai jos, postare iniţială:

image

Vulcănescu se exprimă pe contul personal de Facebook şi în chestiuni politice. Într-o altă postare recentă, referitoare la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, acesta spune: „La aceste alegeri din Republica Moldova se va vedea câţi sunt materialişti şi pervertiţi- cei care vor vota pro homosexualitate şi câţi sunt pentru bunul simt ortodox, cei care vor vota pentru normalitate! Să se gândească bine toţi părinţii dacă le-ar plăcea că pruncii lor să devină perverşi, homosexuali, lesbiene, să se dezvirgineze la clasa I sau ÎI -a...“

La sfârşitul lunii august 2016, Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei a emis un comunicat prin care se dezice de preotul Matei Vulcănescu: „Sinodul mitropolitan hotărăşte ca preotul Matei Vulcănescu de la Parohia „Panaghia Odighitria” – Pireu, Grecia, să nu fie primit în comuniune în nici o parohie, mănăstire sau schit din cuprinsul eparhiilor din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei (în cadrul unor evenimente bisericeşti sau pentru slujire)“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite