Povestea celor trei românce care vor să salveze lumea! Cum? 18.000 de kilometri, o maşină de pompieri şi 25.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce anul trecut, cinci români au spart gheaţa participând în cel mai mare raliu caritabil din lume cu echipa lor numită „Paramongols”, anul acesta a venit rândul unei alte premiere. Trei fete, inspirate de aventura de anul trecut a celor cinci bucureşteni au decis să se alinieze la startul de anul acesta al raliului.

„Fire Fairies” (n.r. Zânele de Foc) este prima echipă românească formată exclusiv din fete care va participa la cel mai mare raliu umanitar din lume. Echipa este formată din Andreea Tron, Ramona Enache, ambele de 22 de ani, studente la Universitatea de Arhitectură din Bucureşti şi Cristiana Tăutu, în vârstă de 26 de ani care lucrează ca agent literar la una dintre cele mai mari agenţii de profil din România.

Mongol Charity Rally este o cursă de peste 18.000 de kilometrii desfăşurată pentru şi în numele binelui. Peste 400 de echipe iau startul anual spre capitala Mongoliei, Ulan Bataar, fără să fie vorba de viteză sau de victorie. Mongol Rally este o cursă pe cont propriu, fără asistenţă tehnică sau medicală, fără maşini de back-up, organizată cu scopul de a dona la destinaţie toate mijloacele de transport folosite în timpul raliului, alături de o sumă cât mai consistentă de bani, strânsă din donaţii. Banii strânşi de fiecare echipă participantă vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din Asia, iar autovehiculele vor ajunge acolo unde va considera statul Mongol că sunt de trebuinţă.


Traseu de 18.000 de kilometri
Pe lângă scopul caritabil al raliului, cele 400 de echipe participante vor avea parte de cea mai mare aventură a vieţii, plină de adrenalină şi întâmplări neprevăzute. „Pentru un drum atât de lung, nu te poţi simţi niciodată suficient de pregătit, dar tocmai de aici cred că vor izvorâ cele mai frumoase amintiri. Scopul raliului este unul umanitar, dar sigur că pe parcursul drumului echipele vor fi nevoite să se ajute reciproc, legănd astfel prietenii puternice, cu puterea extraordinară de a sparge barierele interculturale” a declarat pentru reporterii Adevarul, plină de entuziasm Cristiana.

Cele trei fete vor parcurge 18.000 de kilometri într-o maşină de pompieri


Cele trei „Fire Fairies” şi-au propus să parcurgă distanţa dintre Bucureşti şi Ulan Bataar intr-o maşină utilitară de pompieri. Fetele consideră că sunt o echipă formată dintr-o dorinţă comună şi trei personalităţi diferite, care împreună formează amestecul perfect pentru a ajunge la orice destinaţie.
Pentru a putea face posibila aventura lor, fetele au nevoie de aproximativ 25.000 de euro, bani cu care vor putea să îşi cumpere maşina utilitară, benzina dar şi biletele de avion pentru drumul de întoarcere, din moment ce maşina folosită va rămâne în Mongolia.

Traseul măsoară aproximativ 18.000 kilometrii şi traversează nu mai puţin de 15 ţări. Startul raliului se dă în fiecare an din capitala Angliei, pe 12 iulie, urmând ca, pe drumul lor către est, să li se alăture şi participanţii din celelalte tări Europene.

Caută sponsori

Caravana va trece prin România unde fetele au organizat pentru convoiul umanitar două evenimente speciale. Pentru început, zânele vor să îi ducă pe aventurieri pe traseul „Transalpina” cu scopul de a promova potenţialul turistic al zonei. Apoi, fetele vor fi gazdele unei petreceri în Vama Vechepe data de 19 iulie  unde se va ţine şi un concert în ideea promovării conceptului caritabil. De asemenea, cele trei temerare au în plan mai multe evenimente de promovare a excursiei lor şi în Bucureşti unde vor fi prezente cu standul lor la evenimente precum „Street Delivery” sau „Femei pe Mătăsari”.

Fetele şi-au început deja pregătirile pentru această expediţie încercând să convingă cât mai mulţi oameni să le ajute să strângă suma necesară aventurii lor. Puteţi găsi mai multe informaţii pe pagina oficială a echipei ce va reprezenta România la raliul caritabil de anul acesta.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite