Posibila greva generală RATB se dezbate şi astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sindicaliştii RATB dezbat şi astăzi o eventuală grevă FOTO Arhivă
Sindicaliştii RATB dezbat şi astăzi o eventuală grevă FOTO Arhivă

Sindicaliştii Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB) au anunţat că marţi, 11 martie, se vor întâlni din nou să discute pe marginea nemulţumirilor pe care le au, încercând să ia o decizie definitivă în ceea ce priveşte organizarea unei posibile greve generale.

Reprezentanţii Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) vor avea astăzi o nouă şedinţă în care vor discuta rezolvarea problemelor care i-ar putea scoate în stradă. Printre acestea se numără şi faptul că în urmă cu luni bune a expirat Contractul Colectiv de Muncă.

După ce ieri au avut loc ore întregi discuţii pe marginea motivelor de nemulţumire pe care le au sindicaliştii RATB, astăzi urmează să se întâlnească din nou pentru a încerca să evite greva generală. „Încă nu am finalizat această discuţie. Ieri pot spune că am progresat, încercăm să evităm o grevă“, a declarat Tănase George, secretar general al STB.

Angajaţii RATB şi conducerea instituţiei rămân în continuare într-un conflict pe fondul unor nemulţumiri pe care muncitorii le au în privinţa condiţiilor de muncă şi în privinţa salariilor. În timp ce Contractul Colectiv de Muncă a expirat de luni de zile, sindicaliştii se gândesc la măsuri extreme, precum îngheţarea transportului în comun.

Pe aceeaşi temă:

Sindicaliştii RATB decid mâine dacă vor face grevă generală

Grevă de avertisment la RATB. Angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii şi de condiţiile de muncă

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite