Porţi deschise la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de persoane au participat, ieri-dimineaţă, la un tur de vizitare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă şi au zburat gratuit cu elicopterul.

 Oferta a fost făcută de către Compania Naţionale Aeroporturi Bucureşti pentru a marca seria de evenimente dedicate celebrării Centenarului Vlaicu-Coandă.
Vizitatorii au fost întâmpinaţi la poarta aeroportului de doi tineri îmbrăcaţi ca la începutul secolului trecut, care au jucat rolul pionerilor aviaţiei româneşti de acum 100 de ani. Ei i-au însoţit pe curioşi în turul aeroportului, pentru a le explica performanţele unice pe plan internaţional ale lui Aurel Vlaicu şi ale lui Henri Coandă, în domeniul aviaţiei de la începutul secolului XX.

Otopeni şi Mogoşoaia, văzute de sus
Printre cei care au avut curiozitatea de a păşi pe pista aeroportului s-au aflat şi câţiva copii de vârstă preşcolară, însoţiţi de părinţi. Turul a inclus pistele, platformele de staţionare a aeronavelor şi terminalele de pasageri. Au fost prezentate cîteva operaţii specifice întreţinerii pistelor şi anumite utilaje au fost puse în funcţiune, pentru a li se demonstra performanţele. Cel mai mare succes l-a avut maşina de stingere a incendiilor, manevrată de un pompier care le-a permis vizitatorilor să urce în cabină şi pe acoperişul utilajului, pentru a-şi face poze.

Momentul culminant al vizitei a fost la final, când un elicopter a făcut curse de câte zece minute de zbor, la 300 de metri, deasupra Otopenilor şi a Mogoşoaiei. “Mă simt extrordinar. A  fost pentru prima dată când am avut ocazia să zbor. Mi-a plăcut şi nu mi-a fost frică”, a declarat Raluca (20 de ani), studentă la Jurnalism.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite