Poliţia Capitalei i-a dat dreptate lui Şerban Sturdza în privinţa unei sesizări după ce PMB l-a acuzat de dezinformare şi răspândire de „informaţii toxice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sever Gheorghe
FOTO Sever Gheorghe

Şerban Sturdza, preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor Români (OAR), a publicat duminică seara pe Facebook o poză cu un document oficial de la Poliţia Capitalei care îi dă dreptate în privinţa sesizării de construcţii ilegale în Parcul Romniceanu de anul trecut. Iniţial, Primăria Bucureştiului l-a acuzat pe arhitect de dezinformare şi de răspândit public „informaţii toxice”.

„Stimată PG al PMB,

Am semnalat Poliţiei în prima zi de Crăciun lucrările de construcţie care se desfăşurau fără autorizaţie în Parcul Romniceanu. Două zile mai târziu, aţi ţâşnit în spaţiul public şi aţi vituperat cum că "contrar celor afirmate în mass-media de către o asociaţie şi preşedintele acesteia (OARB şi subsemnatul, n.n.), nu se construieşte pe spaţiul verde în parcul Romniceanu niciun patinoar. Nici pe spaţiul verde şi nici într-o altă zonă. Deci este o dezinformare". Şi că "lucrările care se desfăşoară în această perioadă se referă la desfiinţarea unor elemente de joacă şi de mobilier urban care sunt avariate, deteriorate şi care puneau în pericol siguranţa copiilor."

În plin avânt voluntar, căci aşa vă e firea, aţi spus despre ce am semnalat eu Poliţiei, în numele OAR Bucureşti, cum că "Deci este o dezinformare. Nu ar fi prima pe care o proferează această asociaţie (OARB, n.n.) şi ne rezervăm dreptul să ne apărăm în instanţă împotriva acestei maniere de a comunica public informaţii toxice, neadevărate".

Ei, şi de atunci, tot aştept să fiu chemat la cremenal. Dar, ce să vezi? În loc de citaţiune, ne-am trezit la Ordin cu o hârtie oficială cu antetul Primăriei Municipiului Bucureşti. Poliţia Locală. Care ce spunea? Păi, cam ce spuneam eu în sesizarea din 25 Decembrie 2017. Acu' eu zic, Doamnă Primăriţă Generală, că dacă e să ne daţi în judecată pe mine şi Ordinul pe care îl reprezint, vă rog să o faceţi după ce daţi în judecată Primăria Municipiului Bucureşti. Aţi intra în istorie... Sau, măcar Poliţia Locală a Primăriei Municipiului Bucureşti. Sau mai bine ne învinuiţi la pachet pentru "această manieră de a comunica public informaţii toxice, neadevărate". Să avem şi noi cu cine şuşoti în boxa acuzaţilor.

Doamnă Primăriţă Generală, asta e. Primarii/Primăriţele Generali/e trec, Bucureştiul rămâne. Inclusiv parcul cu pricina. Şi tocmai pentru asta, OAR Bucureşti vrea să pornească un concurs de revitalizare a lui. 

Sperăm să fiţi alături de noi. Fără ranchiună! Ar putea fi un nou început”, a scris Şerbat Sturdza pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite