Petiţie pentru Bandă Rezervată pentru Transportul Public

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Secretul” eficientizării transportului public este cunoscut în lume de câteva decenii: benzi rezervate şi un sistem de management al traficului axat pe nevoile transportului public.

Cu ce ne ajută să mai cumpărăm 600 de mijloace de transport în comun dacă pe cele pe care le avem nu le folosim cum trebuie? În Bucureşti, viteza medie zilnică a mijloacelor de transport RATB este de 13 km/h. Sunt în trafic peste 1000 de autobuze, trolee şi tramvaie. Iar Primăria Capitalei vrea să mai cumpere 600, fără însă să rezolve problema blocajelor RATB din trafic.

De fapt, 434 de autobuze care circulă cu o viteză medie zilnică de 30 km/h pot oferi servicii mai bune decât 1000 de autobuze care circulă cu o viteză medie zilnică de 13 km/h.

Aici este esenţa utilizării eficiente a parcului RATB.

Am lansat petiţia în această dimineaţă şi am văzut tot felul de comentarii. Există persoane care cred că numărul maşinilor RATB este mai important decât viteza lor de circulaţie.

Cu ce te ajută că vine o maşină la 5 minute şi dupa 100 de metri se blochează toate, pentru că nu există benzi rezervate?

De fapt, cu un număr mai mic de maşini, care vin tot la 5 minute, poţi asigura condiţii mai bune. Pentru că, circulând cu viteză mai mare, necesarul de maşini scade, pentru aceeaşi capacitate de transport. Culmea este că RATB ar face economii serioase (de peste 50%!) dacă ar exista benzi rezervate transportului public şi un sistem de management al traficului axat pe prioritizarea transportului public.

Dacă doriţi să semnaţi petiţia şi să aflaţi mai multe despre avantajele benzii dedicate RATB, vă invit să vizitaţi pagina dedicată.

www.campaniamea.de-clic.ro/p/BandaRATB

Marian Ivan - membru cofondator al OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Dacă nu locuieşti în Bucureşti, dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite