Peste 60 de artiști din toată țara vor fi prezenți la Târgul de Paşti al Bucureștilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pictori, ceramiști, sculptori, scriitori, maeștri populari, designeri vestimentari, bijutieri, cântăreți și dansatori vor fi prezenţi începând de azi şi până duminică la Târgul de Paşti al Bucureştilor, care este găzduit de Bell’Agio Casa şi care este organizat de Asociația ROI.

„Ne dorim să aducem arta și cultura în viața de zi cu zi a bucureștenilor. De aceea, ne-am propus să provocăm la dialog vizitatorii și artiștii, în cadrul unei expoziții tradiționale de Paște. Pe de o parte, publicul va avea ocazia să vadă artiști consacrați lucrând sau vorbind despre ce înseamnă arta pentru ei, iar artiștii vor putea lua pulsul comunității pentru a aduce arta aproape de ea”, a declarat Adriana Sîrbu, director de comunicare Asociaţia ROI.
La eveniment vor fi prezenți Gheorghe Florescu – autor al volumului “Confesiunile unui cafegiu”, familia de sculptori și pictori Victoria și Marian Zidaru, naistul Nicolae Voiculeț, violoncelistul Adrian Naidin, designerul vestimentar Gabriela Atanasiu, pictorița Simona Săsărman și mulți alții.
„În cele patru zile ale evenimentului, vizitatorii pot participa la expoziția de pictură a Alehăi Năstase, al cărei vernisaj coincide cu deschiderea oficială a târgului. Artista omagiază frumuseţea complexă a femeii printr-un elegant amestec de senzualiate, mister, nonconformism și forță. Vernisajul original al expoziției va fi acompaniat de concertul naistului Nicolae Voiculeț”, a mai spus Sîrbu.
Vizitatorii vor avea ocazia să descopere tradiţii şi produse specifice perioadei de Paşte. Specificul autentic muntenesc, ardelenesc, moldovenesc şi dobrogean este recreat la Bucureşti de maeștri populari şi producători autentici. În plus, doritorii pot lua parte la oricare dintre numeroasele ateliere de olărit, sculptură, pictură, încondeiat ouă, confecționat bijuterii, quilling, croșetat, teatru de improvizație sau teatru de păpuși.

Citiţi şi:
Teatrul "Bacovia" în sărbătoare. Începe Gala Star


„Pe lângă zonele etnografice şi cea dedicată cadourilor, în cadrul târgului am delimitat o zonă numită  România se întoarce acasărezervată organizațiilor neguvernamentale și celor implicați în antreprenoriatul social, care participă gratuit. Astfel, dorim să oferim cetăţenilor posibilitatea de a găsi proiecte ale societăţii civile în care se pot implica, să sprijine asociațiile achiziționând produsele prezentate pentru vânzare sau participând la unul dintre atelierele de la standul lor. Tot în acest context, taxa de participare la târg va finanța un proiect social denumit Educație pentru România”, a adăugat Sîrbu.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite