Pericol de infestare cu virusul West-Nile în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul ţânţarilor este mult mai mare anul acesta. Dezinsecţia nu a fost realizată cum trebuie din cauza vremii schimbătoare. Reprezentanţii Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti atrag atenţia asupra risului crescut de îmbolnăvire.

După ce anul trecut, virusul West-Nile a făcut ravagii în ţară, anul acesta medicii avertizează populaţia din timp. Din cauza temperaturilor ridicate, tânţarii s-au înmulţit peste măsură şi riscul de infestare a crescut. „Avertizăm că în această perioadă clima este favorizantă pentru înmulţirea excesivă a ţânţarilor, şi având în vedere că în cursul anului 2010 a existat un caz diagnosticat cu meningo-encefalită provocată de virusul West-Nile şi soldat cu deces, considerăm că reprezintă un argument sufficient pentru a demonstra că există circulaţie de virus pe teritoriul capitalei", scri în comunicatul emis de DSP.

DSP avertizează: Invazie de şobolani în Capitală

Medicii recomandă bucureştenilor care trăiesc în zone unde există lacuri să îşi monteze plase la geamuri, să poarte haine lungi sau să folosească produse de protecţie împotriva ţânţarilor pentru a se feri de înţepături.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite