Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la persoane bănuite de infracţiuni economice. Prejudiciul se ridică la aproape 14 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Prahova efectuează, miercuri dimineaţă, patru percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane bănuite de infracţiuni economice, care ar fi creat un circuit fiscal fictiv prin care bugetul statului a fost prejudiciat cu circa 13,8 milioane lei.

Percheziţiile au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2010 - 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 13 societăţi comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat în vederea obţinerii unor beneficii materiale.

În baza facturilor fictive de achiziţii emise de firme, acestea ar fi dedus în mod nelegal TVA şi s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit,  bugetul de stat fiind prejudiciat cu 13.818.177 de lei.

Ulterior, prin intermediul societăţilor, au fost spălate diverse sume de bani prin efectuarea mai multor operaţiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate.

Mai multe persoane vor fi aduse la sediul poliţiei pentru audieri.                                 

Activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ,,Matei Basarab” Ploieşti.          

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite