Pe ce a cheltuit Primăria Capitalei două miliarde de lei în primele şase luni. Numai pentru spectacole şi concerte a dat 181 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 181 de milioane de lei a dat Primăria Capitalei pe organizarea de spectacole şi concerte, în prima jumătate a acestui an, depăşind deja bugetul alocat pentru tot anul pentru această cheltuială. Banii au mers către „instituţiile publice de spectacole si concerte”.

Asta în condiţiile în care cheltuielile Primăriei Capitalei au fost, în primele şase luni, în total, de 2,03 miliarde lei, iar veniturile sale au fost de 2,8 miliarde lei, conform datelor de pe http://www.transparenta-bugetara.gov.ro, preluate de platforma Geeks for Democracy. 70,3% din aceste venituri vin integral de la buget, 18,2% integral din venituri proprii, şi 11,5% din venituri proprii şi subvenţii.

Cei mai mulţi bani au fost daţi pentru spitale, însă atât subvenţiile pentru RATB şi RADET cât şi spectacolele şi concertele au cântărit greu la cheltuieli.

Pentru spitale deja s-a depăşit bugetul pe tot anul

Pentru spitalele generale, Primăria a alocat în primul semestru 416,06 milioane de lei, adică aproximativ 92,45 milioane de euro. În contextul în care pentru tot anul 2017, Primăria planificase, în buget, cheltuieli de 83 de milioane de euro pentru cele 19 spitale din subordine şi pentru cabinetele şcolare medicale şi stomatologice.

Ceea ce înseamnă că în primele şase luni Primăria nu doar că a cheltuit toţi banii pe care îi alocase pentru spitale în acest an, ci a şi depăşit considerabil suma, cu 9 milioane de euro până acum.

Subvenţii la greu                                                                                           

Transportul în comun şi energia termică sunt următoarele două direcţii către care merg veniturile Primăriei. Aproape 289 milioane de lei a cheltuit Primăria cu transportul în comun şi aproape 279 milioane de lei cu energia termică.

Asta pentru că atât RADET, cât şi RATB primesc de la municipalitate subvenţii considerabile.

La începutul acestui an, Primăria planificase că va cheltui 106 milioane euro pentru subvenţia la RADET şi 121 milioane de euro pentru subvenţia la RATB.

Distracţie pentru bucureşteni

Cea de-a patra cheltuială a Primăriei este reprezentată de alocarea pentru instituţiile publice de spectacole şi concerte, care au primit în primele şase luni 181,2 milioane de lei.

Asta în condiţiile în care, pentru tot anul, Primăria a planificat că va aloca din buget peste 180 milioane lei celor trei instituţii care organizează spectacole, concerte, târguri, festivaluri şi alte evenimente culturale.

Mai exact, Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, ARCUB şi Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret.

Aşadar, şi aici Primăria a depăşit bugetul anual după numai un semestru. 

Pentru tot anul 2017, Primăria Capitalei are un buget de cheltuieli de 5,05 miliarde lei, din care plănuieşte să dea o cincime către cheltuieli socio-culturale, iar 877 milioane lei vor merge către cultură, recreere şi religie, dublu faţă de sănătate şi de opt ori mai mult decât pentru învăţământ. Pentru biserici şi statui, primăria vrea să aloce circa 85 milioane de lei.

Potrivit bugetului pentru anul 2017, veniturile totale ale municipalităţii vor fi de 4,044 miliarde lei, însă Primăria Capitalei plănuieşte să cheltuiască 5,05 miliarde lei, ceea ce o va lăsa cu un deficit de aproape un miliard de lei la finalul anului.

image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite