Pasajul pietonal Crângaşi, plin de gunoaie şi aurolaci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoltaţi, locuitorii din zonă au tipărit fluturaşi de atenţionare la adresa Primăriei Sectorului 6. „Ruşine! Această trecere subterană este uitată de Primăria Sectorului 6. A devenit o cloacă şi un depozit de gunoaie“, au scris oamenii pe afişele lipite la intrarea în pasaj.

Pasajul pietonal subteran Crângaşi, cel care trece pe sub Calea Crângaşi în dreptul staţiei de tramvai Podul Grant s-a transformat într-un tomberon pentru locuitorii din zonă, iar pentru aurolaci - într-un adăpost. Bucureştenii care folosesc aproape zilnic această cale de acces susţin că nu mai pot suporta mizeria care se regăseşte în pasaj şi nici mirosul. Situaţia ne-a fost sesizată de un cititor „Adevărul de Seară", care susţine că, de mai bine de doi ani, după ce pasajul fusese recondiţionat, nimeni din cadrul primăriei de sector nu s-a mai ocupat de întreţinerea lui.

„Înainte era folosit de multă lume. În zona asta este o singură trecere de pietoni, cea de lângă staţia de tramvai şi mai e una abia peste Podul Grant. Era util să taversezi pe sub şosea", a spus Emilia Vasilache, o locuitoare din zona Crângaşi.

În plus, pasajul nu mai are de mult timp nici instalaţie de iluminat şi nici canalizare. Astfel, o parte mare din interiorul pasajului este plin de apă murdară şi numai amatorii de senzaţii tari ar avea urajul să-l traverseze.

image

Primăria caută „stăpânul" pasajului
La sesizarea reporterilor „Adevărul de Seară", reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au declarat că vor încerca să-l cureţe. Deocamdată, însă, vor să afle dacă pasajul ţine de administraţia de sector sau de Primăria Capitalei. „Vom face verificări să aflăm cui aparţine. Dar chiar dacă nu este al sectorului 6, vom lua legătura cu cei de la Administraţia Domeniului Public şi vom salubriza acest pasaj", a declarat Mirela Buzărin, purtătoarea de cuvânt a Primariei Sectorului 6.

În schimb, Alina Roman, şefa Administraţiei Străzilor, spune că primăriile de sector ar trebui să se ocupe de pasajele pietonale. „Acum doi ani, printr-o hotărâre de Guvern, pasajele pietonale au trecut de Administraţia Străzilor la primăriile de sector", a precizat Alina Roman.

Pasajele pietonale, în paragină
Situaţia Pasajului Crângaşi nu este unică. În Capitală, mai multe pasaje care altădată reprezentau atracţia oraşului, precum Pasajul Englez şi Pasajul Victoriei, zac acum în paragină. Toţi cei care trec prin aceste culoare, se plâng de condiţiile de mizerie în care se află şi de mirosul de nesuportat. Cei care vor să ajungă la magazinele de lux de pe Calea Victoriei şi aleg varianta pasajului pietonal sunt nevoiţi să treacă printre maldăre de gunoaie. Şi aici, din cauza lipsei canalizării, când plouă se formează bălţi.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite