Petreceri de Revelion în Bucureşti - Spectacole în Piaţa Enescu şi Parcul Titan şi concert Ştefan Bănică la Parlament

Trecerea dintre ani va fi sărbătorită în Bucureşti prin deja obişnuitul Revelion la Palatul Parlamentului şi prin petrecerile în aer liber Hit Revelion 2018, în Piaţa George Enescu, unde vor cânta artişti şi trupe precum Andra, Carla's Dreams, Delia, Holograf, Loredana, Voltaj, Marcel Pavel şi Direcţia 5, şi "100 şi La mulţi ani!”.

Metrou
între cartierele Rahova şi Colentina. Care sunt staţiile de pe traseu şi cât
costă construcţia Magistralei 7

O nouă hartă a metroului din Capitală, ce include viitoarea Magistrală 7 Bragadiru – Voluntari, arată staţiile de pe linia ce va traversa două mari cartiere: Rahova şi Colentina. Magistrala 7 va face legătura între zona centrală a Capitalei şi cartierele Alexandriei-Rahova, în sud-vest, şi Obor-Colentina, în nord-est. Noua linie va avea 25 de kilometri şi 30 de staţii.

Replici dure între Gabriela Firea şi arhitectul Sturdza: „Am aflat că am fost părtaş la demolarea Bucureştiului. Stupiditatea guvernează precizarea dvs“

Un schimb acid de replici are loc între primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi Şerban Sturdza, preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor, cu privire la documentele publicate din „greaşeală materială“ pe SEAP, ce arată că procedura achiziţiei pentru patinoare a fost iniţiată în Parcul Romniceanu din Sectorul 5.

Arhitectul Şerban Sturdza, către Gabriela Firea: Nu ştiu dacă aveţi zone protejate în Voluntari, dar în Bucureşti există. E un delict să te atingi de ele fără autorizaţii

Preşedintele filialei Bucureşti a Ordinului Arhitecţilor din România, Şerban Sturdza, reclamă, pe pagina sa de Facebook, într-o scrisoare deschisă adresată primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, construirea ilegală a unui patinoar în Parcul Romniceanu din Bucureşti. Sturdza a publicat şi copia unei sesizări depuse la Poliţia Capitalei în legătură cu lucrările respective.

Ieri, doamna Firea a lansat cea mai mare perdea de fum: a convocat un Comandament pentru fluidizarea traficului. S-a vorbit şi despre proiecte de viitor, gigacalorie şi despre campanii de denigrare. Iar la sfârşit, cei mai mulţi au răspuns la fentă: se vorbeşte într-una despre deplasarea bicicletelor pe linia de tramvai, fără să se discute despre rezultatele unui an (calendaristic) de „revoluţie în trafic“.

acum 18 zile · comentarii (16)

„În acest vagon nu mai este nici măcar un loc liber? Aşadar acest vagon este plin complet? Aşadar acest vagon este plin complet… Doamnă, nu vă supăraţi, mai este loc în acest vagon? După cum se vede, nu mai este chiar deloc. Eu am stat pe hol de la Filiaşi. Am bilet. Acesta este biletul meu. Dacă vreţi să vă uitaţi pe el, acolo scrie locul. Nu vă uitaţi bine. Acolo. Era mai bine pe vremuri, când erau compartimente…“

acum 25 zile · comentarii (13)

Cu toate bubele pe care le-a avut, administraţia Oprescu reuşeşte performanţa să fie singura care a realizat un segment viabil de pistă pentru biciclete în Bucureşti, pe Calea Victoriei. Este adevărat, multe piste realizate pe vremea lui Oprescu au fost desfiinţate, pentru că erau periculoase, însă şi pe vremea lui Firea a fost desfiinţată o bandă RATB.

acum 4 luni · comentarii (0)

Dintre toate problemele acute ale Capitalei României, cu câteva milioane de locuitori, cu avalanşe de navetişti veniţi zilnic, la muncă, cu milioane de maşini ale locuitorilor, firmelor, transportului în comun, plus cele aflate în tranzit, blocajele rutiere, în loc să fie rezolvate, au paralizat oraşul. Un Bucureşti blocat fără speranţă, chiar panicat după mesajele pompieristice ale edilului şef Gabriela Firea, pe 20 septembrie.

acum 4 luni · comentarii (5)

Doi cetăţeni au făcut o descoperire interesantă într-o dimineaţă, în timp ce aşteptau tramvaiul 36 spre Pipera, paradisul de la marginea Bucureştiului. Tramvaiul cu pricina vine în ultima vreme din ce în ce mai rar, spre deloc, iar de la începerea şcolii acest lucru se întâmplă, au descoperit cei doi cetăţeni, din cauza şoferilor care merg cu maşina pe linia de tramvai.

acum 4 luni · comentarii (11)

Stau în faţa ieşirii de la staţia de metrou Aurel Vlaicu. E 10 dimineaţa şi aştept pe cineva. Lumina de septembrie a devenit mieroasă şi densă. Mă uit în stînga, în dreapta, strada e liniştită şi oamenii par că nu se grăbesc nicăieri. Sînt ultimele momente de linişte înainte de isteria începerii şcolilor, care va pune în curînd stăpînire pe oraş.

acum 5 luni · comentarii (0)

Camil. Un nume aproape inventat, un nume pe care nu l-ai crede, dacă nu ţi-ar explica cineva că, da, părinţii lui fuseseră cititori înfocaţi de Camil Petrescu. Greu să te cheme Camil când lucrezi la o forjă. I se spusese în toate felurile, inclusiv Cămil. Ceea ce nu era tocmai rău. Ba era chiar amuzant. Era singurul Cămil din lume.

acum 6 luni · comentarii (9)
Postari Recente