Concurs de mesaje la Primăria Capitalei. "Cel mai frumos gând pentru mama mea", aşa se cheamă întrecerea la care sunt chemaţi să participe toţi copiii din unităţile de învăţământ
Primăria Generală se face curier de sms-uri în 8 Martie

Concurs de mesaje la Primăria Capitalei. "Cel mai frumos gând pentru mama mea", aşa se cheamă întrecerea la care sunt chemaţi să participe toţi copiii din unităţile de învăţământ
stradale. Bucureştenii nu mai ştiu cine le asigură securitatea, după ce au fost "bombardaţi" cu o serie de cuvinte: poliţist, poliţist de ordine publică, de proximitate, poliţist comunitar
Una dintre practicile de recuperare şi refacere a texturii pielii tenului este tratamentul de micro-dermabraziune sau peelingul chimic. Foarte în vogă printre frumuseţile de peste Ocean,
Artiştii zidurilor se mişcă numai noaptea, au feţele acoperite cu cagule, poartă mănuşi, iar câţiva dintre ei au la activ recorduri invidiate
Se simte în piesa montată de Gelu Colceag după romanul lui Paulo Coelho ritmul societăţii contemporane. Alienarea, dezintegrarea personalităţii într-o lume alertă poartă personajul
În capitalele europene, municipalităţile au în jurisdicţie clădirile de patrimoniu
Tarabagiii şi florăresele au înjumătăţit preţurile, ca să mai reducă din pierderi
Un spectacol de cursă lungă, care se joacă de ani buni la Odeon. O comedie spumoasă, inteligentă, cu răsturnări de situaţie şi travestiuri. Două ore şi jumătate de inspiraţie marca
O femeie din Bucureşti a primit la împlinirea celor 100 de ani un mărţişor inedit: primarul sectorului 3 în persoană a fost oaspetele Eugheniei Georgescu-Tistu. Nu au lipsit tortul, cadourile
Inspectorii Direcţiei de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Sectorului 4 au inventariat vehiculele abandonate pe domeniul public. Acestea au fost trecute în domeniul privat al municipiului
Simţi stresul cotidian? Eşti nervoasă? Oboseala te doboară? Dacă doreşti să treci mai uşor peste toate aceste necazuri şi vrei să-ţi faci un cadou de 8 Martie, caută un club de relaxare,
Familia Baker se întoarce... cu forţe noi! Intenţionând să petreacă o frumoasă vacanţă împreună, Tom şi Kate îşi iau cei 12 copii şi pleacă într-o staţiune de pe malul lacului
O iniţiativă legislativă a fost primită cu multă speranţă de către proprietari, de către cei care în mod constant se lovesc de un zid al indiferenţei, al mitocăniei şi al propriului interes din partea „aleşilor“.
1 milion de automobile pe 200.000 de locuri de parcare. Citeam acum câteva luni, într-un ziar naţional românesc, despre situaţia parcărilor din Bucureşti. Nu ştiu dacă mai avem nevoie de statistici. Situaţia poate fi observată cu ochiul liber: maşinile nu mai încap în Bucureşti!
Am scris în ultimul an de mai multe ori despre lipsa refugiilor în multe staţii de tramvai din Bucureşti şi am dat ca exemplu una pe care o folosesc eu foarte des, Fabrica de Glucoză. Acolo, în pustiu, vântul suflă mult mai tăios decât printre blocuri, mai ales de când perdeaua de copaci a fost decopertată din faţa câmpului, pentru a face loc branşării autostrăzii A3.
Asociaţiile de proprietari s-au adaptat vremurilor, forţate de legislaţia fiscală şi s-au orientat către prestatori ce au preluat activitatea de curăţenie la nivel de asociaţie.
Dacă aş spune că oamenii aşteaptă tramvaiul 36 în câmp în Pipera aş minţi. Ei nu stau în câmp, ci peste drum de un câmp, la marginea pustiului. Sigur, „staţia“ e doar un cuvânt aruncat într-o conversaţie, „Ce faci?“, „Sunt în staţie, aştept 36-le, mă duc acasă, nu ştiu când ajung“. Staţia nu există. Există un loc unde, în urma unei convenţii sociale, nişte oameni au înfipt un par pe care au scris un nume.
Exact la miezul zilei de azi, marţi, 27 februarie, Curtea Federală de Apel a Germaniei a dat un verdict care va pune imediat Germania şi, foarte rapid, toată Europa pe foc. Pe foc de motorină!
Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.
Probabil că această întrebare a avut deja multe răspunsuri. Unul dintre ele ar trebui să aibă o dublă trimitere: una umană, antropologică, şi alta de ambient, arhitectură. Cele două repere se întrepătrund deşi confruntarea dintre vechi şi nou la începutul secolului al XIX-lea a fost adesea agresivă.
Sunt un răhăţel colorat, probabil câinele care m-a produs a mâncat nişte grăunţe din alea nasoale, combinate cu cine ştie ce ierburi smulse dintr-un gard. Deşi la drept vorbind, din ce observ, aici e cam iarnă şi nu văd de unde ar fi găsit ierburi pe vremea asta. Oricum, ideea e că, deşi ştiu totul despre lumea asta de-afară, deşi am aflat totul despre ea încă de când eram în burta bestiei fălcoase, tot nu pot conteni să o admir.
Aceasta este o poveste europeană de peste patru sute de ani vechime. O poveste care a legat două oraşe prin tenacitatea unor oameni, care au avut un proiect de viaţă diferit. Trebuie subliniat însă faptul că povestea celor două oraşe se aseamănă în unele detalii de natură economică.
După marea revoluţie fiscală, costul cu întreţinerea la bloc a crescut. Acum are loc o nouă modificare a modificării care împovărează şi mai mult locatarii.
Eliberarea de către administratorii asociaţiilor de proprietari, către proprietarii ce îşi achită cotele de întreţinere lunare şi fondul de rulment, a chitanţelor personalizate reprezintă o obligaţie şi nu o opţiune.
M-am întâlnit cu un şobolan pe scări, în bloc, acum vreo trei săptămâni. Era destul de întuneric, funcţiona doar un bec slab, celălalt era ars, iar eu eram preocupată cu nu-ştiu-ce. Urcam. Şobolanul, la rândul lui, era preocupat să coboare. Aveam toate şansele să-l ratez, dar m-am uitat în jos.
Curg felicitările pe pagina oficială de Facebook a doamnei Primar General al Capitalei, doamna Gabriela Firea. Aflată la primul mandat, doamna Primar a iniţiat şi prima ei petiţie online. Reproduc aici textul.
Deschid geamul. E o adevărată plăcere să deschizi geamul dimineaţa deasupra unui bulevard aglomerat, plin de gaze de eşapament şi alte mirosuri. Iarna poate fi un pic mai bine, pentru că-i frig şi până şi mirosurile amorţesc.
Nu am reuşit să înţeleg de unde a pornit un „curent” privind limitarea calculării penalităţilor de întârziere la cotele lunare de plată aplicate de asociaţiile de proprietari, la un număr de maximum 500 zile.
Toţi plătim să ni se colecteze gunoiul menajer. E absolut normal să plătim. Doar că taxa de gunoi nu e un bir de pe vremea sultanului, e preţul unui serviciu. Iar dacă la magazin ai de plătit numai merele pe care le cumperi, nu toate merele din depozit pe care vrea să ţi le taxeze magazinul, la fel e (sau ar trebui să fie) şi cu gunoiul: plăteşti în funcţie de cît gunoi produci.