Oprescu a cerut suplimentarea echipelor de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Sorin Oprescu a dispus suplimentarea echipajelor de intervenţie ca reacţie la înrăutăţirea vremii FOTO Adevărul
Primarul Sorin Oprescu a dispus suplimentarea echipajelor de intervenţie ca reacţie la înrăutăţirea vremii FOTO Adevărul

Primăria Capitalei a hotărât suplimentarea echipelor de intervenţie de pe teren, având în vedere cantităţile de precipitaţii căzute în ultima perioada în Capitală, precum şi avertizările emise de meteorologi care anunţă în continuare ploi, anunţă municipalitatea într-un comunicat de presă.

Astfel, în acest moment, ApaNova monitorizează zonele inundabile şi acţionează în teren cu 40 de echipe, din care 20 autocurăţitoare şi 20 de maşini cu pompe. In condiţiile în care situaţia o va impune, ApaNova va suplimenta numărul echipelor aflate în teren cu încă 20 de utilaje.

Conform raportărilor operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, un număr de 1.231 operatori de curăţenie pe căi publice acţionează în prezent pe arterele din Bucureşti, pentru evacuarea frunzelor şi deşeurilor stradale de la rigole şi gurile de scurgere, după cum urmează:

sector 1 - Romprest -199 operatori
sector 2 - Supercom - 182 operatori
sector 3 - Rosal - 242 operatori
sector 4 - Rebu - 160 operatori
sector 5 - Romprest - 203 operatori
sector 6 - Urban - 245 operatori

Totodată, potrivit sursei citate, la ora 7.30 s-a deschis canalul descărcător de ape mari în vederea creşterii capacităţii de tranzitare a apei prin reţeaua de canalizare.

Echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor se află în teren pentru a repune în funcţiune semafoarele defecte. La randul lor, reprezentanţii Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti acţionează în teren, acolo unde situaţia o impune, cu pompe şi vidanje pentru a degaja acumulările de apă, dar şi prin operaţiuni de toaletare sau îndepărtare a crengilor rupte.

Primăria Capitalei aduce aminte bucureştenilor că pentru sesizări privind RADET, ENEL, ApaNova etc. aceştia pot apela la numărul de telefon gratuit verde 0800.800.868.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite