Oprescu: „În problema maidanezilor nu s-a întâmplat absolut nimic“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat la forumul Grupului de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport, primarul Sorin Oprescu a evitat să dea prea multe lămuriri în privinţa problemei maidanezilor, spunând doar că „nu s-a întâmplat absolut nimic, contrar plângerilor existente“.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, vineri, că în problema eutanasierii câinilor din adăposturi "nu s-a întâmplat absolut nimic, contrar plângerilor existente".

Întrebat cum comentează suspendarea adopţiilor de câini de la adăpostul din Mihăileşti, primarul general a spus că probabil cei care se ocupă de acest subiect au comunicat deja toate informaţiile, precizând că el a participat la o conferinţă la care au fost dezbătute subiecte legate de transportul în comun.

"Cred că până acum ai mei au afişat deja toate aceste explicaţii în legătură cu acest subiect", a spus Sorin Oprescu, după ce a participat la Forumul Grupului de lucru pentru realizarea Planului Integrat de Mobilitate în Municipiul Bucureşti şi zona sa regională de influenţă în transport, conform Mediafax.

Primarul Capitalei nu a făcut alte declaraţii, dar a precizat doar că este sigur că nu s-a întâmplat nimic în ceea ce priveşte eutanasierea câinilor din adăposturi.

"Nu s-a întâmplat absolut nimic în ceea ce priveşte eutanasierea câinilor, contrar plângerilor existente", a adăugat Sorin Oprescu.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 10 septembrie, Legea privind câinii fără stăpân, care stabileşte, printre altele, un termen de 14 zile în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, după care, dacă aceştia nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi, edilii având posibilitatea să amâne eutanasierea.

Adopţii, doar la centrul Pallady

Procurorii Parchetului instanţei supreme au ridicat, în urma unui control, fişele medicale ale câinilor aflaţi în adăpostul de la Mihăileşti, adopţiile din acest centru fiind suspendate, au spus, vineri, reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

Potrivit ASPA, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), împreună cu reprezentanţii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au făcut joi un control la adăpostul de câini de la Mihăileşti.

În urma controlului au fost ridicate fişele medicale ale câinilor aflaţi în baza ASPA de la Mihăileşti, în baza unei ordonanţe de delegare.

Astfel, adopţiile şi sterilizările din baza de la Mihăileşti au fost suspendate pe o perioadă nedeterminată, au precizat reprezentanţii ASPA, citaţi de Mediafax.

„Autoritatea pentru Supavegherea şi Protecţia Animalelor va face demersurile necesare pentru a debloca procedura de adopţie cât mai repede cu putinţă”, au precizat sursele citate, într-un comunicat de presă.

Programul de adopţii se desfăşoară normal în adăpostul ASPA din strada Theodor Pallady, între orele 9.00 şi 15.00.

Protestele părinţilor continuă

În acest timp, duminică, va avea loc un nou protest al părinţilor faţă de indolenţa autorităţilor în a rezolva problema maidanezilor din Bucureşti.

Reprezentanţii celei mai mari comunităţi online de părinţi din România, desprecopii.com, împreună cu Federaţia Organizaţiilor Nonguvernamentale pentru Copii (FONPC), anunţă continuarea protestelor faţă de indolenţa autorităţilor. Oamenii vor manifesta duminică, 22 septembrie, în Parcul Unirii, de la ora 11.00.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

„Nu putem lăsa câinii să ne omoare copiii“. Părinţii ies din nou în stradă pentru a cere aplicarea legii lui Ionuţ

Câinele ucigaş a ajuns în stradă prin dispoziţia lui Oprescu. Alte promisiuni neonorate ale primarului Autostrăzii Suspendate

Bucureştenii plătesc 219 lei pentru prinderea unui câine fără stăpân. PMB: trei firme angajate pentru urgentare

Ce-ţi trebuie să devii hingher în Bucureşti. Anunţul de pe un site cu oferte de angajare pentru a deveni „prinzător de câini"

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite