O grupare de escroci a fost prinsă de polițiști. Vezi cum acționau indivizii ca să-i păcălească pe oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indivizii acostau în special persoane în vârstă pe care le păcăleau la schimbarea banilor. Ei profitau de netaenția victimelor ca să le înlocuiască bancnotele.



Polițiștii spun că doi dintre hoți de 44 și 46 de ani care făceau parte din gruparea "Trifu" din București au acționat timp de două luni, iar ieri au fost prinși în flagrant în zona Piaţa Unirii din sectorul 3 unde au acostat mai mulți bătrâni.

Ion T. a acostat o femeie de 68 ani, din judeţul Ilfov, în timp ce aceasta se afla în apropierea unei case de schimb valutar de pe Bd. I.C. Brătianu şi s-a oferit să-i schimbe suma de 1.000 euro pentru suma de 4.260 lei.

Victima i-a dat bărbatului suma de 1000 de euro, iar acesta i-a înmânat suma de 4.260 lei în bacnote a câte 50 roni, însă profitând de neatenţia acesteia i-a schimbat pachetul de bani cu un alt pachet ce conţinea suma de 158 roni, compus dintr-o bacnotă de 50 ron ce acoperea un număr de 108 bacnote a câte un leu.

Cei doi autori au plecat apoi cu un taxi în zona Piaţa Rahova, la o casă de schimb valutar unde au schimbat cei 1.000 de euro, după care poliţiştii i-au imobilizat, fiind duşi la sediul Serviciului de Investigatii Criminale - Sector 5 Poliţie pentru cercetări.

Au mai luat o mie de euro de la o victimă

Anchetatorii au stabilit că și pe 4 iunie, grupare a acostat o femeie care se afla la ghişeul unei unităţi bancare, situată în Calea 13 Septembrie din sectorul 5.

Escrocii i-au oferit să schimbe suma de 1.000 euro la un curs mai mic decât cel de la bancă.

Femeia a ieşit din bancă împreună cu Lazăr T. şi s-au deplasat pe jos aproximativ 5 metri pănă în dreptul unei scări de bloc din apropiere, după care aceasta, în urma solicitării, i-a înmânat suma de 4.184 lei şi a primit în schimb suma de 1.000 euro.

În timp ce victima număra suma de 1.000 euro, lăngă cei doi, a mai apărut un al doilea individ, necunoscut, în vârstă de aproximativ 35-40 ani, care s-a apropiat insistent de aceasta distrăgându-i atenţia .

În acel moment, bărbatul i-a luat femeii suma de 1.000 euro, motivând că-i pune într-un plic de hârtie, după care aceasta a luat plicul fără să verifice conţinutul şi s-a întors la bancă, loc în care a constatat că în acel plic era doar suma de 100 euro şi câteva bancnote de un leu.

Cei trei sunt cercetați acum pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite