O pană de curent a afectat reţeaua electrică din nordul şi estul Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O defecţiune la un echipament la staţia electrică Fundeni a lăsat, sâmbătă dimineaţa, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni fără energie electrică, pentru o perioadă cuprinsă de până la 20 de minute.

UPDATE Transelectrica a transmis, sâmbătă, că întreruperea alimentării cu energie electrică s-a produs din cauza defectării unui echipament la staţia electrică Fundeni

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, la ora 4.32, a avut loc o avarie în staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune (reductor de curent de 110 kV), în urma căruia cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas nealimentate cu energie electrică pentru un interval de la 3 până la 20 de minute.

Echipele de intervenţie ale Transelectrica au acţionat în cel mai scurt timp, astfel încât toţi consumatorii afectaţi de incidentul din staţia Fundeni au fost realimentaţi integral până cel târziu la ora 4.52.

„Alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată în cel mult 20 de minute de la momentul incidentului, în funcţie de zonă. Echipele noastre sunt la faţa locului de dimineaţă, iar situaţia este sub control. Funcţionarea sistemului nu a fost pusă în pericol", a declarat Corina Popescu, Director General Executiv al Transelectrica.

Ministrul Economiei, dl Gheorghe Şimon, a fost informat despre incident imediat, acesta implicându-se în gestionarea şi rezolvarea situaţiei. În acest moment echipele Transelectrica lucrează la înlocuirea echipamentului deteriorat.

Staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni este o staţie importantă în cadrul reţelei electrice de transport, care asigură alimentarea zonei de nord-est a Capitalei. Staţia a fost retehnologizată în perioada mai 2005 - iulie 2007, cu o investiţie de circa 22 de milioane de euro, scrie în comunicatul Transelectrica.

„În dimineaţa zilei de 21 Octombrie 2017, la ora 4:32 a apărut un defect în reţeaua de electricitate din zona Bucureşti, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia. 

Aceasta a afectat alimentarea unor staţii de transformare operate de E-Distribuţie Muntenia în partea de nord şi de est a Bucureştiului. Până la ora 5:01, E-Distribuţie Muntenia a reluat alimentarea către toţi clienţii, fie cu ajutorul sistemelor automate fie prin manevre de telecontrol”, a comunicat compania.

Cu alte cuvinte, pana de curent ar fi avut loc din cauza reţelelor pe care le administrează compania de stat Transelectrica.

Până la această oră, Transelectrica nu a oferit niciun fel de explicaţie.

Din cauze penei de curent, sistemele de plăţi online, bancomatele, POS-urile şi site-ul Raiffeisen Bank au devenit nefuncţionale sâmbătă dimineaţa. Banca a transmis că lucrează pentru a remedia problemele.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite