„Nu e om cine nu a plantat un pom“. Campanie ecologică cu 100 de elevi, în Sectorul 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:
560 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi în Parcul Sfântul Pantelimon
560 de arbori şi arbuşti au fost plantaţi în Parcul Sfântul Pantelimon

Peste 100 de elevi din şapte unităţi de învăţământ din Sectorul 2, câştigătoare ale concursului „Primăvara Şcolilor“, au participat la o acţiune ecologică în parcul Sfântul Pantelimon. Alături de aceştia s-a aflat şi edilul sectorului 2, Neculai Onţanu.

Acţiunea de plantare de copaci şi arbuşti a avut loc duminică, 24 noiembrie, în Parcul “Sfântul Pantelimon” din cartierul Pantelimon. Elevii au plantat peste 560 de arbori şi arbuşti.

Potrivit unui comunicat emis de administraţia locală, tinerii şi-au exprimat dorinţa ca peste ani să vină în parc cu familia şi copiii lor şi să le arate copacii pe care i-au plantat pe vremea când erau elevi.

Acţiunea ecologică a făcut parte din cadrul concursului “Primăvara Şcolilor”, aflat la cea de-a XII-a ediţie, organizat de Primarul Neculai Ontanu, iar câştigătorilor le-au fost decernate premii.

Programul de protejare a mediului s-a bucurat de implicarea în proiectele ecologice a peste 5.200 elevi şi a 600 de cadre didactice de la 57 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din sectorul 2, cu toţii fiind impulsionaţi să-şi dovedească măiestria în conservarea şi protejarea mediului înconjurător.

În cursul acestui an, elevii s-au întrecut în acţiuni cu tematică ecologică desfăşurate în parcurile sectorului 2 şi nu numai: programe de conştientizare a bucureştenilor asupra importanţei păstrării şi îngrijirii mediului, plantării de pomi, prezentare de pliante cu îndemnul de a avea grijă de mediu, parade de costume ecologice şi multe alte asemenea activităţi educative.

De asemenea, prin programul „Primăvara Şcolilor” sunt promovate: schimbarea comportamentului elevilor, profesorilor, părinţilor faţă de problema acută pe care o reprezintă deşeurile şi creşterea responsabilităţii faţă de zonele verzi aflate în vecinătatea unităţilor de învăţământ.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite