Noua bucată din Magistrala 4 de metrou capătă contur: a fost finalizat al doilea tunel aflat pe interstaţia Străuleşti - Laminorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Dorin Constanda
FOTO Dorin Constanda

Joi, 3 septembrie, a fost finalizată execuţia celui de-al doilea tunel aflat pe interstaţia Străuleşti – Laminorului din cadrul Magistralei 4 de metrou, Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti.

„În data de 3 septembrie 2015, s-a finalizat execuţia celui de-al doilea tunel pe interstaţia Străuleşti – Laminorului din cadrul Magistralei 4, Secţiunea Parc Bazilescu – Străuleşti, în lungime de 607 ml, lucrare executată cu echipamentul de săpat tuneluri – Tunelling Boring Machine, botezat „Sfânta Parascheva”,  care a spart peretele mulat şi a intrat în staţia Laminorului în jurul orei 14:00. Execuţia celui de-al doilea tunel de pe interstaţia Străuleşti – Laminorului  a început la data de 20.07.2015, iar lucrările s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea acestui tip de lucrări“, au anunţat reprezentanţii Metrorex.

Se estimează că în prima parte a anului 2016 structura tunelelor va fi gata. Termenul preconizat pentru finalizarea secţiunii Parc Bazilescu – Străuleşti este al doilea semestru al anului 2016.

„MAGISTRALA 4: RACORDUL 2. SECŢIUNEA PARC BAZILESCU (PS ZAREA) – STRĂULEŞTI” este finanţată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Sectorial – “Transport” şi de bugetul de stat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite