Norul de cenuşă vulcanică va ieşi din spaţiul României marţi dimineaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Mediului anunţă că norul de cenuşă vulcanică se află deasupra vestului şi nord-vestului României şi va avansa treptat către est, iar până mâine, la ora 3.00, se va poziţiona peste cea mai mare parte a ţării.

UPDATE: Norul de cenuşă vulcanică va ieşi de pe teritoriul României până marţi, la ora 9.00, iar în următoarele 24 de ore nu vor fi depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi, a anunţat Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

Potrivit ultimei actualizări a prognozei elaborate de London Volcanic Ash Advisory (Centru internaţional de avertizare pentru aviaţie, privind cenuşa vulcanică), pe parcursul zilei de luni norul de cenuşă vulcanică prezent deasupra României va avansa treptat către est, astfel ca până marţi, la 9.00, acesta va părăsi complet teritoriul ţării, precizează Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) într-un comunicat de presă.

Conform rezultatului modelului de dispersie şi a modelelor atmosferice de prognoză rulate în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, specialiştii consideră că în următoarele 24 de ore nu se vor înregistra depăşiri ale valorilor maxime admise ale concentraţiilor de poluanţi datorate norului de cenuşă vulcanică pe teritoriul României.

Ministerul Mediului şi Pădurilor monitorizează permanent, prin Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, atât traiectoria norului de cenuşă, cât şi concentraţia particulelor în aerul ambiental.

Mai citiţi şi:

Norul de cenuşă revine: spaţiu aerian închis în Scoţia

Norul de cenuşă vulcanică va ajunge luni, la ora 9.00, deasupra vestului României

Mai multe curse spre Italia au fost anulate, duminică, de pe aeroporturile din România, din cauza noii erupţii vulcanice din Islanda şi a norului de cenuşă care traversează Europa.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reînceput joi să elibereze în atmosferă cantităţi importante de cenuşă, după câteva zile de acalmie. Norul de cenuşă vulcanică a determinat închiderea parţială a spaţiului aerian italian şi a perturbat traficul în Portugalia, Franţa şi Spania.

Erupţia sa a paralizat practic traficul aerian european la jumătatea lunii aprilie, când, în decurs de aproape o săptămână au fost anulate peste 100.000 de zboruri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite