Noile construcţii din Capitală, prevăzute obligatoriu cu locuri de parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea vrea să îi oblige pe cei care construiesc în Bucureşti să asigure un număr minim de locuri de parcare pentru construcţia realizată. Altfel nu se vor obţine avizele şi

Municipalitatea vrea să îi oblige pe cei care construiesc în Bucureşti să asigure un număr minim de locuri de parcare pentru construcţia realizată. Altfel nu se vor obţine avizele şi acordurile necesare, şi nici autorizaţia de construire.
Potrivit unui proiect al specialiştilor primăriei, numărul de locuri de parcare se va dimensiona în funcţie de destinaţia şi suprafaţa desfăşurată brută a clădirii. Cei care vor să construiască o clădire cu destinaţia de locuinţă vor trebui să asigure minim un loc de parcare pentru o unitate locativă a cărei suprafaţă va fi de până la 100 metri pătraţi şi minim două locuri de parcare în cazul în care suprafaţa este mai mare. În cazul birourilor sau al altor construcţii precum cele financiar-bancare, de alimentaţie publică sau industriale, se va asigura minim un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri pătraţi. În cazul construcţiilor destinate comerţului sau alimentaţiei publice, va fi necesar un loc de parcare pentru fiecare 20 metri pătraţi. Locurile de parcare se vor realiza în interiorul construcţiilor, în procent de 90%, iar 10% este procentul maxim posibil de amplasat la sol când condiţiile stabilite prin documentaţiile de urbanism permit acest lucru.
În cazul construcţiilor comerciale şi industriale, totalul locurilor de parcare va fi repartizat astfel: 75% în construcţie, iar restul la sol. Municipalitatea oferă şi alternative: 10.000 euro pentru fiecare loc de parcare nerealizat. Consilierii municipali deja au câteva amendamente, înainte de aprobarea acestuia: hotelurile, supermarketurile şi băncile să aibă un regim special: băncile să aibă un loc de parcare pentru fiecare 50 de metri pătraţi, supermarketurile minim un loc la 25 metri pătraţi de construcţie, iar lăcaşurile de cult un loc de parcare la 100 metri pătraţi. Proiectul va fi supus spre aprobare în şedinţa de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi ar urma să intre în vigoare după validarea sa de către prefectură.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite