Nenea Iancu, înlocuit de "Carul cu paiaţe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statuia lui I.L. Caragiale, aflată ilegal din anul 2002 în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), va fi reamplasată, până la sfârşitul acestei săptămâni, pe soclul renovat din faţa

Statuia lui I.L. Caragiale, aflată ilegal din anul 2002 în faţa Teatrului Naţional din Bucureşti (TNB), va fi reamplasată, până la sfârşitul acestei săptămâni, pe soclul renovat din faţa Casei Memoriale I. L. Caragiale din strada Maria Rosetti.
Secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Cultelor Virgil Niţulescu, din iniţiativa căruia este reamplasată statuia, a declarat că soclul pe care a fost şi va fi aşezată la loc această sculptură a fost renovat.În prezent se desfăşoară lucrările de dezasamblare a statuii din faţa TNB. Se intenţiona mutarea statuii până la 30 ianuarie, ziua în care s-a născut Caragiale, dar, din cauza vremii nefavorabile, nu s-a reuşit acest lucru."Statuia, realizată de sculptorul Constantin Baraschi, a fost mutată în 2002 fără proceduri legale, de aceea este reamplasată", a spus directorul Direcţiei Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional al Municipiului Bucureşti, ştefan Damian. Virgil Niţulescu a mai precizat că, pe locul din faţa TNB, unde a fost statuia, nu va fi nimic, dar pe spaţiul verde din dreapta acestuia se va înălţa un grup statuar, intitulat provizoriu "Carul cu paiaţe", proiect al sculptorului Ioan Bolbora, în "căruţă" urmând să fie reprezentaţi mari comici ai teatrului românesc, printre care şi Grigore Vasiliu Birlic. Se preconizează ca acest grup statuar să fie gata într-un an.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite