Municipalitatea vrea extinderea programului de adopţii: 25 de câini şi-au găsit stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IMunicipalitatea vrea extinderea programului de adopţii FOTO Arhiva Adevărul
IMunicipalitatea vrea extinderea programului de adopţii FOTO Arhiva Adevărul

Ravan Bancescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), a declarat, miercuri, că în lumina noilor prevederi legale, municipalitatea vrea extinderea programului de adoptii, atât din punct de vedere al zilelor de adoptie, cât si al orarului zilnic.

„În mod normal, când o astfel de prevedere legala privind eutanasierea intră în vigoare, trebuie să dăm posibilitatea celor care vor să ia câini să poata veni să-i ia“, a declarat Razvan Bancescu, potrivit Mediafax.

Reprezentantul ASPA a precizat că, într-o primă etapă, va fi extins orarul în zilele deja stabilite pentru adopţie, respectiv luni, miercuri şi vineri, iar ulterior, în funcţie de resursele umane, programul de adoptie va fi extins marţi si joi.

„Trebuie să găsim resurse să extindem programul de adopşii, şi aici vorbesc de resurse umane, pentru că e nevoie de o persoană care să înregistreze toate formulare“, a adaugat Băncescu.

Coordonatorul de proiect al ASPA a mai spus ca adopţiile vor fi facute, ca şi pâna acum, în baza hotarârii CGMB 145/2013, precizând că în aceasta perioada "a crescut suflul cu care se fac adopţiile, nu volumul acestora“.

Ultima săptămână, 25 de adopţii

Razvan Băncescu a estimat că, în cursul ultimei săptămâni, au fost adoptaţi 25 de câini, aratând că, deşi municipalitatea a început de marţi strângerea câinilor fără stapân de pe domneiul public, cu o formula îmbunătaţită a numarului de hingheri, „nu s-a accentuat atât de mult partea de prindere, încât să contrabalanseze partea de adopţie“.

Băncescu a mai spus că în adăposturile municipalităţii erau, miercuri dimineaţă, 519  câni, fiind libere aproximativ 200 de locuri, şi că în ultima săptămâna nu s-a facut nici macăr o eutanasiere.

„Nu am avut nici măcar o eutanasiere. Am avut un singur câine care a murit în adapostul din Mihailesti, dar care era foarte batrân", a precizat Băncescu.

În ceea ce priveste costurile prevăzute pentru adopţia câinilor, coordonatorul de proiect al ASPA a spus că, deşi normele de aplicare a legii votată în Parlament nu au fost adoptate, nu se vor putea „frâna adopţiile prin cost“, însa este obligatorie păstrarea „unui grad de raspundere“, astfel încât să fie evitate situaţiile în care anumiţi cetăţeni adoptă câte 50 de animale, acestea nefiind ulterior urmărite şi îngrijite de către adoptatori.

„Nu vom putea frâna adopţiile prin cost, dar trebuie în continuare să păstram un grad de răspundere şi să preîntâmpinam situaţiile în care cetăţenii vin şi iau câte 50 de câini, iar noi nu-i putem urmări ce fac cu ei", a concluzionat Băncescu.

Pe aceeaşi temă:

ASPA dă afară ONG-ul Vier Pfoten din adăpostul de la Pallady

Primăria Voluntari se laudă că a adunat 2.000 de câini de pe străzi în două zile

FOTO ASPA a suplimentat numărul hingherilor şi a ieşit la vânătoare pe străzile Capitalei

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite