Minim istoric la chiriile pentru două camere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piaţa chiriilor la locuinţele de două camere din Bucureşti a atins, în luna martie, cel mai scăzut nivel din 2007 până în prezent, la o medie de 315 euro pe lună

Potrivit raportului lunar realizat de anunturiparticulari.ro, este vorba despre o dinamică ridicată la început de primăvară, cu oscilaţii între -5% şi +2% la toate tipurile de locuinţe, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, de la începutul lui 2012 şi până în prezent s-a înregistrat o chirie medie în jurul valorii de 230 de euro, cu diferenţe insesizabile, de doar doi euro, pe un interval de 12 luni.

Oferta mare, chirii mai mici

Scăderea chiriilor la apartamentele de două camere se datorează presiunii unui număr mare de oferte nou apărute pe piaţă. Astfel s-a atins un nou prag minim pe acest segment de locuinţe, şi anume o medie de 315 euro pe lună. ”După un februarie în care numărul ofertelor pe închirieri a fost extrem de scăzut, martie a adus o revenire la media normală și, automat, la o dezghețare a sectorului imobiliar”, a explicat Silvia Vîlceanu, general manager anunțuriparticulari.ro.

Pentru apartamentele de trei şi patru camere însă, chiriile au crescut cu 2% faţă de luna martie 2011. Piaţa chiriilor pe segmentul locuinţelor cu trei camere a ajuns în prezent la o medie solicitată de proprietari de aproximativ 470 de euro, cu 10 euro mai mult, comparativ cu aceeaşi perioada a anului trecut. Pentru apartamentele cu patru camere se înregistrează o creştere de circa 2%, faţă de martie 2011, dar şi de 10% , faţă de preţul cerut de proprietari în urmă cu doar o lună, la un nivel de 724 euro pe lună. „În prezent, oamenii listează oferta mai aproape de preţul final. Mai exact, oamenii au început să renunţe să mai listeze preţuri mari, pentru a avea cum să negocieze, şi cer un preţ apropiat de cel de închiriere“, a spus şi Ion Cătuţoiu, managening partner Real Time, companie de consultanţă imobiliară.

Locul I, apartamentele de două camere

Referitor la numărul de oferte nou apărute pe piaţa imobiliară, în raportul anunţuriparticulari.ro se mai arată că, la sfârşitul lunii martie din 2012, s-au înregistrat 2.178 de locuinţe proaspăt scoase spre închiriere. Primul loc în acest top al ofertelor este ocupat de apartamentele de două camere, segment care a ajuns la 874 de noi locuinţe apărute pe piaţă. Acestea sunt urmate în clasament de garsoniere, fiind înregistrate 791 de astfel de locuinţe în martie 2012, cu aproape 200 mai multe decât cu o lună în urmă. În ceea ce priveşte apartamentele de trei camere s-au înregistrat un număr de 418 oferte, faţă de luna februarie 2012, iar cele de patru camere, doar 95 de locuinţe, în creştere cu 50 % faţă de aceaşi lună.       

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite