Maternitatea Giuleşti: Parchetul a început urmărirea penală pentru ucidere din culpă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ancheta în cazul bebeluşilor morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti este în curs de desfăşurare. Parchetul a început urmărirea penală pentru vătămare corporală şi ucidere din culpă.

Mai citeşte: Un medic şi o asistentă erau de tură în seara exploziei în Maternitatea Giuleşti

Marius Iacob, procuror al Parchetului General: „Ce ştim deocamdată este că incendiul s-a produs din interiorul clădirii. Materialele medicale prezentau urme de ardere şi de fum. În prezent se cercetează. Mergem pe mai multe variante, dar cea cu scurtcircuitul este una dată de pompieri, dar firele nu au fost găsite“.

Faptele pentru ucidere din cuplă sunt pedepsite prin ani de închisoare cu suspendare. Audierile vor avea loc la Poliţia Capitalei.

Specialiştii spun că dacă o asistentă s-ar fi aflat în salon ar fi sesizat la timp problema şi nu se ajungea la această tragedie. Specialişti de ITM, Electica, pompieri şi procurori vor încerca să întrunească concluziile în urma cercetărilor făcute astăzi.

Citește și: Bebeluş bolnav de septicemie, minge de ping-pong între Ministerul Sănătăţii şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite