Marcel Iureş joacă în primul serial produs de HBO în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„În derivă" este un serial dramatic bazat pe un format apreciat în Statele Unite şi Israel. Serialul il are in prim-plan pe un psihiatru de succes, a cărui viaţă riscă să se distrugă.

HBO Central Europe a început la Bucureşti filmările pentru serialul dramatic "În derivă". Filmările vor dura până în luna august, iar premiera serialului pe HBO România va avea loc în decembrie.

Scenariul serialului este scris şi filmat în întregime în limba română, iar producţia este asigurată de compania locală Film Factor. Regia serialului "În derivă" este semnată de Adrian Sitaru şi Titus Muntean, iar producătorii executivi din partea HBO Central Europe sunt Aurelian Nica şi Andrei Creţulescu.

„În derivă" este bazat pe serialul israelian "Be Tipul", creat de Hagai Levi şi multi-premiat de Academia de televiziune israeliană. În 2007, drepturile au fost cumpărate de HBO Statele Unite, care a produs serialul sub numele "In Treatment", cu Gabriel Byrne în rolul principal. "In Treatment" a avut parte de cronici pozitive şi a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol principal.

Serialul se concentrează pe una dintre caracteristicile societăţii moderne, şedinţa de terapie, văzută prin ochii unui psihiatru de succes a cărui viaţă profesională şi personală riscă să se destrame. Fiecare episod din cele 45 ale serialului se concentrează pe câte o sesiune de terapie - patru şedinţe individuale între psihiatru şi pacienţii săi, urmate de câte un episod săptămânal axat pe vizita psihiatrului la propriul său terapeut.

Marcel Iureş, protagonistul versiunii româneşti, este unul dintre cei mai importanţi actori de teatru şi film din România. Cele mai recente filme în care a jucat sunt "Pacificatorul", "Layer Cake - Prins la înghesuială", "Războiul lui Tom Hart", "Amen", în regia lui Costa-Gavras, "Piraţii din Caraibe: La capătul lumii" şi "Tinereţe fără tinereţe", al lui Francis Ford Coppola.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite