Mâine are loc prima Gală a Persoanelor cu Dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoane imobilizate, tineri fără auz sau vedere, dar care au reuşit să aibă o viaţă normală şi au transformat totul într-o poveste de succes iau parte la Prima Gală a Persoanelor cu Dizabilităţi.

În cadrul unui proiect derulat de Agenţia de Monitorizare a Presei (Active Watch) şi Fundaţia Motivation, persoane imobilizate, tineri fără auz sau vedere, dar care au reuşit să aibă o viaţă normală şi au transformat totul într-o poveste de succes iau parte, mâine, la Prima Gală a Persoanelor cu Dizabilităţi.

Evenimentul va avea loc mâine, în Bucureşti, când vor fi acordate premii pe patru categorii: „Oameni cu desăvârşire“, „Angajatorii Abilităţii“, „Porţi Deschise“, „Promovează abilitatea“, urmând să fie transmis şi pe TVR.

Astfel, vor fi răsplătiţi şi cei care lucrează cu persoanele cu dizabilităţi şi care au înţeles că le pot pune în valoare îndemânările acestora. „Premiile sunt simbolice şi au o motivaţie morală pentru că nu vrem să facem un eveniment caritabil ci dorim să arătăm că aceste persoane pot face tot felul de lucruri, nu doar să beneficieze de ajutor financiar“, a declarat Teodora Zăbavă, coordonator.

Gala Persoanelor cu dizabităţi face parte din proiectul „Incluziunea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi“ în valoare totală de 700.000 de euro, finanţat de Fondul Social European şi care a început în 2009 şi se va încheia în 2011.

Din aceste fonduri se asigură traininguri pentru persoanele cu dizabilităţi care au parte de pregătire profesională şi recalificare, dar şi încurajarea angajatorilor de a le oferi un loc de muncă.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite