Magazin cu fapte bune: cum arată singurul magazin caritabil din Bucureşti în care poţi să-ţi donezi ziua de naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mulţime de oameni vin să doneze obiecte pe care nu le mai folosesc la Merci Charity Boutique, singurul magazin caritabil din Bucureşti. Banii obţinuţi din vânzarea produselor se îndreaptă către copiii bolnavi care au nevoie de ajutor.

Într-o clădire cochetă de pe strada Smârdan numărul 13 din Centrul Vechi al Capitalei se găseşte un magazin – ceainărie în interiorul căruia pluteşte o atmosferă desprinsă parcă din cărţile de basm. Mobilă veche, ceaiuri bune şi o mulţime de obiecte donate de oamenii cu suflet mare care îşi doresc să-i ajute pe copiii fără posibilităţi vă aşteaptă în spatele unei uşi pe care scrie „Merci“.

„Merci Charity Boutique  a fost deschis în urmă cu doi ani şi totul a pornit în momentul în care am realizat că am acasă o mulţime de haine şi obiecte pe care nu le mai folosesc şi care meritau valorificate într-un fel. Atunci am început să mă gândesc la un asemenea magazin“, povesteşte Alina Tiplea, una dintre reprezentantele magazinului. Concret, oricine are acasă obiecte pe care nu le mai foloseşte, aflate în stare bună, le poate dona magazinului din Centrul Istoric.

image

În magazin sunt o mulţime de produse FOTO Marian Iliescu

Imediat după ce au fost donate, obiectele sunt „verificate“ de cele două tinere care se ocupă de magazin – Alina şi Daniela – care stabilesc un preţ pentru acestea. Apoi, orice vrea să cumpere ceva de la magazinul caritabil îşi alege produsul, plăteşte pentru el şi ştie că a făcut şi o faptă bună. De asemenea, spun reprezentantele magazinului, poţi să-ţi donezi şi ziua de naştere: adică să închiriezi magazinul pentru a te bucura de o petrecere liniştită alături de persoanele dragi.

„Vrem alimente!“

Magazinul cu fapte bune are două camere şi în prima sunt expuse cele mai multe obiecte donate. Inele, broşe, rochii şi o mulţime de alte lucruri care pot înfrumuseţa o casă. Spre exemplu, de curând o femeie a cumpărat un tablou din magazinul caritabil cu puţin peste 100 de lei, dar nu a avut timp să-l ridice şi acesta este încă expus în prima încăpere.Cu toate acestea, spun cele două tinere care se ocupă de magazin, şi-ar dori să primească mai multe alimente.

image

Magazinul se află în Centrul Vechi al Capitalei FOTO Marian Iliescu

„Vrem alimente pentru că noi îi ajutăm, în special, pe copiii de la Institutul Oncologic Fundeni. Ne ajută şi hainele, dar mai avem cazuri sociale în grijă şi dacă primim alimente le putem trimite în ţară la cei care au nevoie“, preciează Daniela Staicu.

Ceainăria inedită

Pe lângă obiectele expuse în prima cameră din care puteţi să cumpăraţi ce doriţi, vă puteţi bucura şi de ceainăria amenajată în cea de-a doua cameră a Magazinul Merci. Aici, vă puteţi bucura de mai multe sortimente de ceaiuri, iar pentru fiecare trebuie să scoateţi din buzunar 8,5 lei. Tot în această încăpere se află şi cel mai scump obiect pe care îl puteţi cumpăra din magazin: scaunul Ludovic. Acesta a fost donat în urmă cu aproape un an şi poate fi cumpărat de aici cu 950 de lei.

image

Ludovic, cel mai scump produs al magazinului FOTO Marian Iliescu

Cine se bucură de banii obţinuţi de Merci

„Merci Charity Boutique“ demarează periodic proiecte menite să le însenineze zilele micuţilor care au nevoie de ajutor. În cea mai mare parte, cu banii obţinuţi din vânzarea produselor din magazin sunt ajutaţi copiii de la Institutul Oncologic Fundeni, dar nu sunt singurii. Alina şi Daniela mai au grijă de alţi trei copii din Bucureşti care nu au o situaţie financiară bună.

image

De aici vă puteţi cumpăra şi haine FOTO Marian Iliescu

Însă, un caz deosebit este Mihai, un băieţel în vârstă de 14 ani care stă la curte într-o casă care nu are baie. „Vrem tare mult să-l ajutăm pentru că este un copil special. La un moment dat am stat de vorbă cu el şi ne-a zis că tot ce îşi doreşte este să aibă o baie“, a spus Alina.

Magazinul este deschis zilnic şi dacă vreţi să faceţi o donaţie ar fi indicat să luaţi legătura cu tinerele care se ocupă de magazin la numărul de telefon 0752 593 736 sau prin intermediul paginii lor de Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite