Lucrările la sala polivalentă promisă de Oprescu, aproape de start: „O terminăm în 2016“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa va arăta după finalizarea lucrărilor sala polivalentă FOTO PMB
Aşa va arăta după finalizarea lucrărilor sala polivalentă FOTO PMB

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că lucrările la noua sală polivalentă ce va fi construită în Bucureşti se apropie de start, după ce procedura de selecţie a constructorului a durat peste ţapte luni din cauza contestaţiilor.

„Imediat ce va fi desemnat castigatorul, ne vom apuca de treaba. Apoi, asa cum v-am obişnuit (vezi exemplul Arenei Naţionale, care a necesitat un ritm rapid de lucru, pentru a putea găzdui Finala UEFA Europa League, angajament asumat de România şi dus la îndeplinire cu succes de Primăria Municipiului Bucureşti), vom intensifica munca în teren şi în 2016 vom finaliza sala polivalentă“, a precizat edilul-şef.

Sala polivalenta va avea toate dotarile necesare pentru desfăşurarea unui astfel de campionat în condiţii ideale. De altfel, aşa cum s-a discutat cu federaţiile de specialitate, acestea vor lua parte la toate deciziile privind set-up-ul sălii şi dotările sportive ale acesteia.

„Credem că desfăşurarea Campionatului European de Gimnastică la Bucureşti va face posibil ca sala polivalentă să intre rapid în elita sălilor internaţionale, aşa cum s-a întâmplat şi cu stadionul naţional, care, la nici un an de la finalizare, a găzduit Finala UEFA“, a mai ţinut să precizeze Sorin Oprescu.

12.000 de locuri 

Construcţia va avea cinci niveluri şi o nouă parcare ce va oferi bucureştenilor în jur de 5.000 de locuri disponibile, în timp ce sala polivalentă va avea 12.000 de locuri. Lucrările la arena multifuncţională vor începe anul acesta, urmând ca aici să fie organizate campionate naţionale, internaţionale, europene şi mondiale, pentru mai multe discipline. Pe lângă evenimentele sportive, concertele vor fi piesa de rezistenţă a noii arene.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat, pentru Adevărul, că lucrările pentru ridicare şi echiparea sălii multifuncţionale se ridică la aproximativ 60 de milioane de euro, dintre care 50 de milioane de euro sunt bani veniţi de la Guvern. „Suntem la finalul procedurii de atribuire. Sperăm ca într-un an şi jumătate lucrările să fie finalizate“, au precizat reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pe aceeaşi temă:

MTS va efectua lucrări de reabilitare şi modernizare la Complexul Sportiv „Lia Manoliu“

Arena Naţională a fost modernizată. Cum a ajuns gazonul plin cu „muşuroaie de cârtiţă“ să fie tuns la două zile

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite